Laura Bush behandlet for hudkreft

Våken journalist oppdaget plaster på beinet hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kona til president George W. Bush, Laura Bush, har fått behandling for hudkreft på beinet, opplyste hennes talskvinne mandag.

Det var en journalist som la merke til en plasterlapp på det ene beinet hennes under en jødisk hanukka-feiring i Det hvite hus mandag.

Hun hadde ingen problemer med å gå, men journalisten spurte talskvinnen og fikk opplyst at det dreide seg om et sår som ikke ville gro.

Ved hjelp av en biopsi i oktober ble det fastslått at det var en form for hudkreft, SCC, og etter valget i begynnelsen av november ble en mindre svulst fjernet.

Fordi problemet ble oppdaget og behandlet raskt, er prognosen god og hennes program er ikke blitt avbrutt. Rett etter inngrepet reiste hun med sin mann til Asia.

SCC er ikke en alvorlig form for hudkreft. I rundt 96 prosent av tilfellene sprer den seg ikke. Men om den ikke behandles, kan den føre til større og vanskeligere inngrep. Den viktigste årsaken ril SCC er overdreven soling.

(NTB)

HANUKKA-FEIRING: Det var under Hanukka-feiringen i Det Hvite Hus i går at en journalist la merke til Lauras behandlede bein.
HANUKKA-FEIRING: Det var under Hanukka-feiringen i Det Hvite Hus i går at en journalist la merke til Lauras behandlede bein. Vis mer