Laura «go-to girl»

Hun framstår som moralsk, konservativ og politisk korrekt. Men Laura Bushs bakgrunn kan nå skade mannens kamp for å bli gjenvalgt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I boka som republikanerne lenge har fryktet, kommer forfatteren Kitty Kelley med oppsiktsvekkende påstander om Bush-familien. Bush-dynastiet blir framstilt som en kynisk og pengegrisk familie gjennom flere generasjoner.

USAs førstedame Laura og ektemannen George W. Bush er ifølge påstandene til Kitty Kelley to tidligere «dophuer».

-  Løgn, sladder og uetterretteligheter, tordner Bushs talsmenn.

-  Kitty Kelley har ingen troverdighet, sier Steve Schmidt og avviser absolutt alt i boka «The Family - The Real Story of The Bush Dynasty».

Republikanerne skjelver

I går ble Kitty Kelleys bok lansert i USA. Det er ikke småtterier av sladder og pikanterier hun serverer. Spørsmålet er hvordan amerikanerne reagerer? Tror velgerne på Kelley, kan George W. Bush og republikanerne ha et problem.

Det hvite hus tar boka alvorlig og er engstelige for hva den kan føre til, mens demokratene ser med fryd på at presidentfamilien har fått problemer.

The New York Times skriver at en representant for Det hvite hus var i direkte kontakt med NBC-sjef Neal Shapiro og forsøkte å presse ham til avlyse Kitty Kelleys opptreden i tv-showet «Today». Tv-sjefen avviste dette.

Konservative kanaler som Fox News tordner videre mot John Kerry og demokratene, og har valgt å bruke minimalt med tid på Kitty Kelleys bok.

Kokain og festing

Det er en rekke påstander om kynisme, slett forretningsmoral, utroskap, dobbeltmoral, elskerinner og abort i boka. George W. Bush blir i forhold sin nåværende kristne og moralske image stilt i et underlig lys. Ekspresident George H.W. Bush får også passet sitt påskrevet og levnes liten eller ingen ære.

Laura Bush, som i media framstår som en dydig, konservativ og moralsk kvinne opptatt av skole og kirke, skal ha levd et heller annerledes liv før hun ble USAs førstedame. Ifølge vennen Robert Nash fra Southern Methodist University i Texas var hun ikke noe dydsmønster i collegetida.

Hun skal både ha røykt og solgt marihuana. Kelly kaller henne "go-to girl", den man "går til" for å kjøpe stoff. Langer, altså, om det var sant.

Ekssvigerinne Sharon Bush, som var gift med George W. Bushs lillebror Neil, forteller om kokainfester. Og at George W. skal ha sniffet kokain med en av brødrene sine på Camp David, da Bush senior var president.

FORHENVÆRENDE DOP-DAME: Laura Bush, her med ektemann George W. på det republikanske landsmøtet for to uker siden, skal ifølge ei ny bok ha bakgrunn som «go-go girl», og hun skal ha brukt narkotika.