Lauren (29) drept morgentur

Politiet i Arizona, USA, har varetektsfengslet en mann som knyttes til drapet på Lauren Heike for ei uke siden. Mannen skal være identisk med en mistenkt jogger som ble avslørt av et videokamera.

FUNNET DREPT: Lauren Heike (29) ble drept, i det politiet karakteriserer som «et ondsinnet angrep». Foto: Politiet i Phoenix, Arizona
FUNNET DREPT: Lauren Heike (29) ble drept, i det politiet karakteriserer som «et ondsinnet angrep». Foto: Politiet i Phoenix, Arizona Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag meldte politiet i Phoenix, Arizona, at en mann er satt i varetekt i forbindelse med drapet på Lauren Heike.

Den 29 år gamle kvinnen ble lørdag funnet på en tursti, ifølge politiet med merker etter «traumer mot kroppen».

- Hun var ute på en vakker morgen, for å gjøre det hun pleier å gjøre, fortalte Laurens mor Lana Heike på en følelsesladet pressekonferanse med Laurens venner og familie denne uka.

ELSKET Å TRENE: Ifølge moren elsket Lauren Heike å trene, og gikk jevnlig tur i området hvor hun ble drept. Foto: Politiet i Phoenix
ELSKET Å TRENE: Ifølge moren elsket Lauren Heike å trene, og gikk jevnlig tur i området hvor hun ble drept. Foto: Politiet i Phoenix Vis mer

Hun beskrev en kjærlig datter, som avsluttet alle telefonsamtaler og tekstmeldinger med «jeg elsker deg, mamma».

Populær tursti

Pressekonferansen, i regi av politiet, skal ha ført til en strøm av tips og støtteerklæringer.

«Politiet i Phoenix har tatt en mann i varetekt i forbindelse med drapet på 29 år gamle Lauren Heike», kunne politiet meldte på Twitter allerede dagen etter pressekonferansen.

Ifølge politiet er mannen identisk med personen på et videoopptak, hvor han løper vekk fra stedet hvor Lauren Heike ble funnet drept.

Området beskrives som et ørkenområde, og Lauren fulgte en populær tursti hvor hun ofte gikk.

«Ondsinnet angrep»

På pressekonferansen sa politiinspektør James Hester at hun ble angrepet bakfra, og døde på grunn av skadene.

Han slo fast at det var «et ondsinnet angrep».

- Jeg håper bare at de kan finne hvem enn det var som gjorde dette, sa en gråtkvalt far, Jeff Heike, på politiets pressekonferanse.

Nå kan ønsket hans være oppfylt - hvis den pågrepne er riktig mann.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer