Lav dollarkurs gir shoppingfest på nettet

Lav dollarkurs fører til netthandelfest i Norge. Amazon.com er nå blitt Norges største bokhandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rykende ferske tall viser at norske kredittkort i tredje kvartal i år ble brukt til å handle varer fra nettbokhandelen Amazon.com for 15,3 millioner kroner. Tilsvarende tall i fjor var 5,6 millioner kroner. Økningen utgjør 171 prosent, eller nær en tredobling, skriver Finansavisen.

Det er den lave dollarkursen som gjør netthandel fra USA attraktivt (Sjekk dollaren her). Julehandelen står nå for døren, og vi vil for året som helhet trolig kjøpe produkter fra Amazon.com for over 100 millioner kroner. I så fall blir nettbutikken Norges største enkeltbokhandel.

- I Norge går rundt 7 prosent av boksalget via internett. Det betyr at det i 2007 vil bli solgt for 350-400 millioner kroner over internett, sier rådgiver Joachim Dahl Jensen i Bokhandlerforeningen.

Han frykter ikke at norske bokhandlere skal miste for mye omsetning til amerikanerne.

Statistikken fra kredittkortselskapet Teller inkluderer ikke debit- og kredittkorttransaksjoner fra kunder i Nordea, SEB og Danske Bank.

Men det er ikke bare bøker fra Amazon.com som er populært. Handlelystne nordmenn har også funnet ut at den lave dollarkursen kan bidra til gode kjøp på nettsteder som selger reiser, elektronikk, bildeler og undertøy.

(NTB)