- Lav inntekt farligst for ekteskapet

Sjekk om du er i faresonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Du tror du er lykkelig i ekteskapet, men der tror du kanskje feil. Ifølge Daily Mail har forskere kommet opp med en matematisk modell som identifiserer risikokryssene på veien til skilsmisse.

Fra inntekt til religion

Lav inntekt, skilte foreldre og barn før ekteskapet er stikkord for de nederlagsdømte gifte parene. Helsestatistikerne i USAs National Centre for Health Statistics har sett nærmere på feilslåtte ekteskap og har kommet opp med en rekke risikopunkter i et ekteskap. Hvert punkt viser hvor mange prosent sjansen øker (i forhold til gjennomsnittsjansen) for skilsmisse i løpet av de første ti åra av ekteskapet.

 • Samlet inntekt under 172 000 kroner - 30 %
 • Får barn før ekteskapet - 24 %
 • Gift før 18 år - 24 %
 • Skilte foreldre - 14 %
 • Ingen religiøs tilknytting - 14 %
 • Sluttet på skolen før du er 18 - 13 %
 • Bor i byslum - 9 %

  Punkter som foreldre, religion og alder gjelder for en partner.

  Analyser samtalen


  Ender dere på over 50 % er dere i faresonen, men forskerene bak modellen innrømmer at det selvfølgelig finnes masse unntak. Det er også mange andre momenter som påvirker ekteskapet. Men de mener allikevel at dette er det nærmeste vi kommer fareskilt for en skilsmisse.

  Forskere har ifølge Daily Mail også en annen måte å sjekke ekteskapelig fremtid på. Det er å analysere samtaler mellom paret. Testen plukker opp subtile mønstre i samtalen som får varsellampene til å lyse. Eksempler er når den ene ruller med øynene, de er kalde mot hverandre også videre.

HVER SIN VEI: Risikoen for at du og din partner må skille lag øker blant annet om du bor i bykjærnen, har lav inntekt, eller ble gift tidlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer