Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lav oljepris gir nytt rentekutt i mars

Tirsdagens tall får ikke seniorøkonom Erik Bruce til å endre sin oppfatning.

Seniorøkonom Erik Bruce og sjeføkonom Steinar Juel: Utelukker ikke et nytt rentekutt i mars. Foto: Are Haram, Finansavisen.
Seniorøkonom Erik Bruce og sjeføkonom Steinar Juel: Utelukker ikke et nytt rentekutt i mars. Foto: Are Haram, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tirsdag formiddag publiserte Statistisk sentralbyrå (SSB) konsumpristallene for januar.

Prisene stiger Ifølge Finansavisen lå konsensus på 2,2—2,3 prosent, avhengig av om man stoler på Bloomberg eller Reuters. Nordea Markets trodde inflasjonen ville havne på 2,3 prosent.

Fasit viste en inflasjon på 2,4 prosent.

Nordeas seniorøkonom Erik Bruce sier til Hegnar.no at det ikke endrer hans oppfatning av rentesettingen fremover.

Følg med på oljeinvesteringene I et intervju med Finansavisen forteller Bruce at den kommende oljeinvesteringstellingen fra SSB, som publiseres i starten av mars, vil være en av de viktigste indikatorene fremover.

- Norges Bank har anslått et fall på 15 prosent i år. Vi tror Sverdrup-utbyggingen blir med i SSBs neste telling, så usikkerheten blir redusert. Om tellingen viser et fall på 20 prosent, så er det i seg selv nok til å endre Norges Banks renteplaner signifikant, sier Bruce til Finansavisen.

Rentekutt Selv om kronekursen nå er ganske nært Norges Banks anslag, tror Bruce en oljepris på dagens nivåer er nok til å gi et rentekutt i mars.

Flere nyheter Danmark har den laveste renten i verden
Laveste boligrente noensinne
- De beste lånekundene får ikke de beste boligrentene