Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Låve med dynamitt, gassflasker og drivstoff i full fyr utenfor Bergen

Allerede vært én eksplosjon. Tre hus evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal være dynamitt, flere ulike typer gassflasker og beholdere med drivstoff i en låve som brenner i Lindås kommune utenfor Bergen. Tre hus med totalt ni personer er evakuert på grunn av eksplosjonsfare.

Det har allerede eksplodert én gang, og politiet sier til Dagbladet at brannvesenet foretar en såkalt kontrollert nedbrenning av bygningen. Verken mennesker eller dyr er blitt skadd i hendelsen.

- Siden det dreier seg om potensielt farlige gjenstander i låven, har vi valgt å opprettholde evakuering av de nærmeste bostedene. De får ordnet seg et annet sted å sove i natt, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes til Dagbladet i 18.45-tida.

Brannvesenet fikk melding om hendelsen i 14-tida første juledag, ifølge Bergens Tidende.

Politiet sier det er flasker med blant annet acetylen, som brukes til sveising, oksygen og muligens noe propan på låven, i tillegg til beholdere med drivstoff.

- Det er ikke noe vi i utgangspunktet har reagert på, men vi skal gjøre undersøkelser omkring mengder og sånt, sier operasjonsleder Eidsnes.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Lik Dagbladet på Facebook