Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Låve raste, dyr fastklemt

Tung nysnø har lammet deler av Vestfold, Telemark og Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En provisorisk låvebygning med dyr har rast sammen på grunn av den tunge nysnøen på en gård i Skyerveien i Gjerpendalen  i Skien i formiddag. Veterinær, politi og brannvesen jobber mot snømassene og vrakrestene på gården.

-Det var om lag 20 okser og kalver i bygningen. Folk på gården har fått berget ut de fleste av dyrene, men fire okser ligger fastklemt under den sammenraste bygningen ,  opplyser operasjonsleder Åge Halvorsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

  Veterinærer vil i løpet av ettermiddagen ebstemme om det er nødvendig å avlive noen av de fastklemte dyrene.  Politiet fikk melding om den sammenklappede driftsbygningen 10.46. 

Dyrene går vanligvis ute, og dette er en provisorisk bygning av grassballer med en enkel takkonstruksjon

  Det har snødd tett i området siden i går kveld. Bare siste halve døgn har det kommet 15 centimeter tung og  våt snø i tillegg på toppen av  all snøen som har kommet før i vinter.

Strømstans og flystopp

Om lag 1.200 husstander i Midt-Telemark  og Grenland var ved 12-tiden fortsatt uten strøm. Trær har falt over linjenettet på grunn av den tunge snøen.  Også en rekke steder i Agder-fylkene er det mindre, lokale strømbrudd på grunn av tær og tung snø som har blokkert nettet.

 I Vestfold har snøfallet skapt kaos på Torp flyplass i Sandefjord. Flere fly er forsinket, og to fly fra Frankfurt og London måtte lande i Stavanger i stedet for Torp. Dermed blri det en lang busstur for passasjerene.

 INNEKLEMT  Fire okser ligger inneklemt i snø og material-vrakrester på en gård i Gjerpendsdalen i Skien. Veterinærer vurderer i løpet av ettermiddagen om dyrene må avlives. MMS-foto: Torbjørn Berg
INNEKLEMT Fire okser ligger inneklemt i snø og material-vrakrester på en gård i Gjerpendsdalen i Skien. Veterinærer vurderer i løpet av ettermiddagen om dyrene må avlives. MMS-foto: Torbjørn Berg Vis mer

   Både privatbilister og kollektivtrafikk har hatt problemer med nattens og formiddagens snøfall i Oslo. Hos Metereologisk institutt på Blindern bel det målt 54 centimeter snå i morges - det meste siden 1984.

  Snørekorden i Oslo er på 79 centimeter  -  fra 1968.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!