Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lavere krav til flyktningmottak

Flyktningbølgen fra Kosovo gjør at Utlendingsdirektoratet (UDI) vil senke kravene til både kvalitet og beliggenhet for asylmottakene. Nye flyktninger kan bli sendt til gamle militærleirer i Finnmark og Indre Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag sitter 11.000 flyktninger i 110 statlige asylmottak. I løpet av mai vil dette tallet trolig stige til 14.500.

- Nå går toget fryktelig fort. Vi må i økende grad være forberedt på at flyktningene på kort sikt ikke kan få det ønskede nivå på mottakene, verken hva kvalitet, beliggenhet eller profesjonalitet angår, sier avdelingsdirektør i UDI, Erling Kielland, til Aftenposten.

Flertallet av norske asylmottak ligger i Nord-Norge, og UDI varslet mandag at de har planene klare for å ta i bruk enda flere militær- og sivilforsvarsanlegg i landsdelen om behovet skulle melde seg.

Åsegarden militærleir i Harstad og en stor fjellhall i Kirkenes er alt tatt i bruk som transittleirer. Sjansen for at nye flyktninger som kommer til Norge, vil havne i Indre Troms eller Finnmark, er meget stor.

(NTB)