Laveste Frp-oppslutning siden august

Tilbake 4,2 prosent, mens Ap bykser oppover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går kraftig fram og Fremskrittspartiet tilsvarende tilbake i en ny meningsmåling.

Det største regjeringspartiet noterer en framgang på 4,4 prosentpoeng og støttes av 33,6 prosent av de spurte i novembermålingen som TNS Gallup har utført for TV 2.

Fremskrittspartiet har en tilbakegang på 4,2 prosentpoeng til 23,5 prosents oppslutning i målingen, men partiformann Siv Jensen mister ikke motet av den grunn.

- Det kommer til å snu, det er jeg helt sikker på. Jeg tror det er sunt for Frp å gå litt ned på meningsmålingene, for det gjør at vi kan jobbe mye hardere fram mot valget, sier hun til TV 2.

Til tross for solid framgang for Ap, viser mandatberegningen basert på målingen at det fortsatt er et stykke fram til et nytt rødgrønt flertall på Stortinget.

Årsaken er at SV står på stedet hvil med en oppslutning på 7,1 prosent, og at Senterpartiet skraper sperregrensa med støtte fra bare 4 prosent av de spurte.

Feilmarginen i undersøkelsen er 2,8 prosentpoeng.

(NTB)

STUPER: Siv Jensen og Fremskrittspartiet stuper på den siste målingen utført av TNS Gallup, for TV 2. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet
STUPER: Siv Jensen og Fremskrittspartiet stuper på den siste målingen utført av TNS Gallup, for TV 2. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet Vis mer
Laveste Frp-oppslutning siden august