Lavinia (24) slipper fengsel etter å ha knivstukket daten sin fordi det ville ødelagt karrieren hennes

- Å hindre denne ekstraordinære kvinnen i å forfølge drømmen om å bli lege, vil være en for streng straff.

SLIPPER FENGSEL: Lavinia Woodward på vei inn i retten mandag. Her ble det klart at hun slipper fengselsstraff etter å ha knivstukket en mann i september i fjor. Foto: Andrew Matthews / PA via AP / NTB Scanpix
SLIPPER FENGSEL: Lavinia Woodward på vei inn i retten mandag. Her ble det klart at hun slipper fengselsstraff etter å ha knivstukket en mann i september i fjor. Foto: Andrew Matthews / PA via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hele Storbritannia skriver i disse dager om 24 år gamle Lavinia Woodward som slipper fengselsstraff etter å ha knivstukket en mann i beinet.

Bakgrunnen for at hun ikke blir satt bak lås og slå, er at retten oppfatter Woodward som «ekstraordinær», og at et opphold bak murene ville ha satt en effektiv stopper for hennes mulighet til å bli hjertekirurg. Det skriver blant annet The Guardian.

24-åringen risikerte en dom på tre år, men mandag ble det kjent at hun fikk en betinget dom på ti måneder, og at hun dermed slipper å sone i fengsel.

- Denne ekstraordinære kvinnen

Hendelsen skjedde i september i fjor og utartet seg etter at mannen, som 24-åringen hadde møtt på dating-appen Tinder, kontaktet moren hennes på Skype.

Dette gjorde han fordi Woodward hadde drukket alkohol.

Hun kastet deretter en laptop og et syltetøyglass på mannen, og stakk ham i beinet med en kniv. Mannen skal også ha fått skader på to av fingrene sine før han klarte å avvæpne 24-åringen.

Retten fikk også ifølge BBC høre at Woodward hadde utviklet et rusproblem mens hun var i et forhold med en tidligere kjæreste, og dommer Ian Pringle sa ifølge The Telegraph at dette var et «opplagt engangstilfelle» og at det var «tydelig at hun angret på det som skjedde».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer