– Lavmål

I gårsdagens Dagblad gikk Stein Erik Hagen friskt ut mot bakmenn og kilder i TV 2-programmet «Hele historien: Stein Erik Hagen». Nå svarer de på Hagens påstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Dette er et portrettprogram i den internasjonale tradisjonen, der man gjennom et bredt knippe mennesker setter søkelyset på kjente mennesker. Hagen har to ganger blitt forespurt om å medvirke, men takket nei. Etter siste nei, og da vi hadde satt i gang produksjonen, valgte han å la sin nærmeste medarbeider Peter Ruzicka stille til intervju. Vi føler bestemt at vi gjennom programmet har fått laget et balansert bilde av Hagen, sier pressekontakt i TV 2, Jørund Rasdal Unneland.

Han sier dette til at programmet ifølge Hagen kun er laget for å tjene penger:

– Hvis Hagen med dette prøver å stille spørsmål om TV 2 er en kommersiell mediebedrift som søker å tjene penger til sine aksjonærer, kan jeg svare bekreftende på det. Ellers føler jeg ikke Hagens påstand fortjener noen ytterligere kommentar, sier Unneland.

Sogneprest Einar Gelius misliker sterkt å bli beskyldt for å ha løyet.

– Det er lavmål.

Gelius husker Hagens uttalelser etter at han hadde talt i Vålerenga kirke.

– Hagen sa at jeg hadde sagt at han hadde invitert seg selv til kirka, sier Gelius. Dette var imidlertid ikke tilfellet, sier Gelius, som vedgår at han inviterte Hagen til å komme.

– I ettertid virker det kanskje litt merkelig at han snakket om grådighetskultur, når man ser på for eksempel det svære bryllupet og noe av hans livsstil, sier Einar Gelius til Dagbladet.

Thomas Olsen i Nettavisen sier at han har møtt Hagen ved en rekke anledninger.

– At han ikke husker meg, er kanskje fordi jeg har et vanlig navn, sier Olsen.

Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum synes det er irrelevant at han ikke har møtt Hagen på tomannshånd.

– Jeg kommenterte Hagens rolle i offentlige saker. Der har jeg førstehånds kjennskap. Jeg snakket ikke om hvordan han er privat eller på tomannshånd, sier Stavrum.

I TV 2-programmet viser tidligere Dagens Næringsliv-journalist Kjell Evensen til en kommentar i Dagens Næringsliv for noen år siden.

«Jeg skrev en kommentar i Dagens Næringsliv om Odd Reitan og Stein Erik Hagen, og så videre. Der skrev jeg at begge liker luksus, begge liker damer, og Stein Erik Hagen har av og til en utvidet meny.»

– Ut ifra konteksten er det ganske klart at dette handler om bifilitet. Hvilket grunnlag har du for å si at Hagen må være bifil?

– Jeg har bare gjentatt det som sto i Dagens Næringsliv for ørten år siden. En sånn side 2-kommentar. Jeg har bare referert fra den.

– Men det var jo det som lå i det?

– Jo, ja. Jeg har ikke mer å trekke fra eller legge til, sier Evensen med en latter.

– Det var en journalistisk formulering den gangen, og det er en journalistisk formulering nå. Så får nå hver enkelt tolke som han vil.

Evensen sier at han svarte på et spørsmål om forskjellene mellom dem.

– Nå tolker nå du kjempevidt, men jeg la ikke noe mer i det og ikke noe mindre i det, sier Kjell Evensen.

IKKE BEGEISTRET FOR PÅSTANDER OM LØGN: Sogneprest Einar Gelius.