Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland:

Lavrov: – Amerikanske diplomater spionerer på oss

Amerikanske diplomater anklages for spionasje i Russland av landets utenriksminister Sergej Lavrov. Blant annet skal diplomatene ha arbeidet under falske identiteter.

PRESSEKONFERANSE: Russlands utenriksminister Sergei Lavrov holder pressekonferanse for gjennomgang av russisk diplomati.  Foto: NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Russlands utenriksminister Sergei Lavrov holder pressekonferanse for gjennomgang av russisk diplomati.  Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dessuten har USAs etterretningstjeneste forsøkt å rekruttere høytstående russiske diplomater, mener utenriksministeren.

På en pressekonferanse tirsdag sier Lavrov at han håper representanter fra Trump-administrasjonen vil være til stede ved de syriske fredsforhandlingene i Kasakhstan, ifølge Reuters. (NTB)

Rekruttering av russiske diplomater
Lavrov sa at i løpet av de siste årene har amerikansk etterretning trappet opp innsatsen for å rekruttere russiske diplomater, skriver Sputnik News.

- Nylig, de siste årene, spesielt under Obamas andre periode, vokste antallet på slike uvennlige handlinger rettet mot våre diplomater, sa han.

Amerikansk etterretning skal ha gjort et forsøk på å rekruttere en russisk diplomat. Utenriksministeren avslørte at i April 2016 skal amerikanerne ha gjort en innsats for å rekruttere en ministerrådgiver som jobbet ved den russiske ambassaden i Washington.

En skal ha blitt tilnærmet, og en annen diplomat skal ha funnet 10.000 amerikanske dollar i kontanter og et notat som tilbydde samarbeid i bilen sin.

Lavrov påpekte også at diplomater som arbeider i den amerikanske ambassaden i Moskva ved flere anledninger deltok i protester organisert av russisk motstand.

- De har reist frem og tilbake. Bortsett fra spionasje, har amerikanske diplomater blitt sett mange ganger på demonstrasjoner organisert av vår motstand: På anti-regjeringsmøter, ved uautoriserte demonstrasjoner, blant annet i forkledning, sa Lavrov under pressekonferansen.

Vil samarbeide om anti-terrorisme
- Moskva beklager det faktum at det internasjonale samfunn fremdeles ikke kan opprette en samlet front mot terrorisme. Selvfølgelig fører dette til alvorlig bekymring og anger. Hvorfor skjer dette? Det kan være mange grunner. Vi ser at problemet med å danne felles rekker for å bekjempe terrorisme, organisert kriminalitet, narkotikasmugling, andre trusler, dette problemet har blitt systemisk, sa Lavrov.

Lavrov sa videre at Russland vil samarbeide om anti-terrorisme med alle land, og påpeker at Russland er klare for å samarbeide med USA, EU og NATO på prinsippet om gjensidig respekt.

Likevel mener han at et slikt samarbeid må oppnås uten å pålegge utenlandske verdier på partnere og allierte.

Han understreket at Moskva støtter Trumps påstander om antiterror vil være en av hans prioriteringer. Lavrov mener at Trumps tidligere uttalelser viser at han ikke vil bruke dobbeltmoral i krigen mot terror.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling