Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lavrov lover å se på saken til Frode Berg

Tidligere utenriksminister Børge Brende (H) diskuterte saken til Frode Berg med den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov tirsdag, som lovet å se på det.

SAMTALER: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har lovet tidligere utenriksminister Børge Brende (H) å se på saken til Frode Berg. Her er de to på pressekonferansen under 70-årsmarkeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SAMTALER: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har lovet tidligere utenriksminister Børge Brende (H) å se på saken til Frode Berg. Her er de to på pressekonferansen under 70-årsmarkeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK skriver at Brende var i den russiske hovedstaden Moskva tirsdag i forbindelse med jobben som leder for Verdens økonomiske forum (WEF).

På agendaen for besøket sto situasjonen i Syria og den spente internasjonale situasjonen generelt. Og her møtte han blant annet den russiske utenriksministeren.

- Jeg kjenner Sergej Lavrov godt fra mine fire år som utenriksminister, og jeg mener det var helt naturlig at jeg benyttet meg av denne sjansen til å ta opp situasjonen for Frode Berg, sier Børge Brende til NRK.

Og ifølge Brende fikk han et klart løfte fra Lavrov:

- Sergej Lavrov sa til meg: Børge, jeg lover at jeg skal se på denne saken og sette meg inn i den. Det var noe jeg satte pris på, sier Brende.

Frode Berg sitter varetektsfengslet i Moskva, siktet for spionasje. Han nekter straffskyld, og jobber for løslatelse og frafallelse av anklagene mot seg. Etter planen skal en representant for den norske ambassaden møte Frode Berg i fengselet onsdag.

Brende sier han personlig har truffet Berg i Finnmark, og vet at situasjonen både for ham og familien er vanskelig. Derfor mente han at det var viktig å nevne saken for en så sentral politiker som Lavrov.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!