DIALOG: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har for første gang hatt et møte med den syriske opposisjonslederen, Moaz Alkhatib, under den internasjonale sikkerhetskonferansen i München. Foto:  AFP  DDP / BERTHOLD STADLER
DIALOG: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har for første gang hatt et møte med den syriske opposisjonslederen, Moaz Alkhatib, under den internasjonale sikkerhetskonferansen i München. Foto: AFP DDP / BERTHOLD STADLERVis mer

Lavrov møter syrisk opposisjonsleder for første gang

Døra på gløtt for å innlede dialog med det syriske regimet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har for første gang møtt den syriske opposisjonslederen Moaz Alkhatib, ifølge diplomatkilder.

Møtet mellom de to ble holdt i kulissene av den internasjonale sikkerhetskonferansen i München lørdag, melder russiske medier uten å oppgi hva som kom ut av møtet.

Alkhatib, som leder den syriske opposisjonens paraplyorganisasjon SNC, åpnet tidligere denne uka døra på gløtt for å innlede dialog med det syriske regimet, på visse betingelser. Blant annet har han krevd løslatelse av om lag 160.000 syriske fanger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

På sikkerhetskonferansen i Tyskland er også FN og Den arabiske ligas spesialutsending Lakhdar Brahimi. Han jobbet lørdag for å få til et felles møte mellom Lavrov, Alkhatib og USAs visepresident Joe Biden. Alle deltok i en rekke møter der situasjonen i Syria ble diskutert, men de skal ikke ha vært samlet rundt samme bord slik den syriske opposisjonen hadde håpet, ifølge Reuters.

NTB