Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lavrov om giftangrepet: - Dette kan være i den britiske regjeringens interesse

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener at giftangrepet i Salisbury avleder oppmerksomheten fra brexit og at det tjener den britiske regjeringen.

AVLEDNINGSMANØVER: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder giftangrepet kan hjelpe til med å avlede oppmerksomhet fra Brexit. Foto: Yuri Kadobnov / AFP / NTB Scanpix
AVLEDNINGSMANØVER: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder giftangrepet kan hjelpe til med å avlede oppmerksomhet fra Brexit. Foto: Yuri Kadobnov / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette kan være i den britiske regjeringens interesse, sa Lavrov på en pressekonferanse mandag.

Han framholdt også at regjeringen i London før giftangrepet hadde havnet ubehagelig situasjon ettersom den ikke har greid å innfri løftene til britiske velgere når det gjelder betingelsene for brexit.

Den russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury for en knapp måned siden. Britiske myndigheter mener de ble forgiftet med den russiske nervegiften Novitsjok og at russiske myndigheter må stå bak ettersom de ikke har gitt noen troverdig forklaring på hvordan giften havnet i Storbritannia.

Skripal er fortsatt innlagt på sykehus med kritiske skader. Datteren Julia skal ha blitt bedre, men det er fortsatt uvisst hvilke skader hun er påført som følge av giften.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!