Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lavrov: Vestens russerhat verre enn den kalde krigen

Vestens «russerfobi» er verre enn under den kalde krigen, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

KRITISK: Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, mener Vestens «russerfobi» er verre i dag enn under den kalde krigen. FOTO: NTB Scanpix / REUTERS/Sergei Karpukhin
KRITISK: Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, mener Vestens «russerfobi» er verre i dag enn under den kalde krigen. FOTO: NTB Scanpix / REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne russerfobien er verre enn noen gang. Dette så vi aldri under den kalde krigen, sa Lavrov i et intervju med avisa Kommersant etter et besøk i New York.

– Den gang var det visse regler, en viss skikk og bruk. Nå er all skikk og bruk kastet bort, sa han idet han kalte sanksjonene som USA og EU har innført, for absurde og grunnløse.

Sanksjonene ble innført på grunn av Russlands okkupasjon av Krim og den væpnede konflikten i det østlige Ukraina, der både Ukraina og Vesten beskylder Russland for å støtte opprørerne.

Russland er også midt i en dopingskandale som førte til at deres idrettsfolk er ekskludert fra flere store sportsbegivenheter, blant annet vinter-OL i Sør-Korea i februar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!