Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lavtflygende jumbo skapte panikk i New York

Et passasjerfly av typen Boeing 747 tok en tur i lav høyde over New York for å underholde lasten av hjemvendte soldater fra Irak. Det moret ikke New Yorks borgermester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- New Yorks nære historie tatt i betraktning, sammen med verdenen vi lever i, gjør at vi forventer noe større omtanke og sensitivitet fra luftfartsmyndighetene, sier borgermester Michael Bloomberg rasende til avisen New York Daily News.

Det store passasjerflyet fra selskapet Continental fløy onsdag over Frihetsstatuen i det luftfartsmyndighetene sier var 1.000 meters høyde og trygt nok. Myndighetene i storbyen sier flyet var nede i 667 meter og utløste paniske reaksjoner fra mange innbyggere som trodde flyet var i ferd med å styrte.

Borgermesterens kontor ble informert av luftfartsmyndighetene FAA to minutter før overflygingen skjedde. Mange mennesker ringte nødnummeret 911, og enkelte brannstasjoner sendte i all hast mannskaper mot nedre Manhattan etter å ha fått telefonmeldinger om en mulig flystyrt.

(NTB-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media