Høstferieværet:

Lavtrykk kan redde helga

Det blir en rufsete og våt start på høstferien for de i vest, mens Sør- og Østlandet havner i le. Inn mot helga snur imidlertid trenden på Østlandet, men et lavtrykk kan redde det.

VÅTT: Bor du langs vestkysten? Da er det bare å finne fram paraplyen de neste dagene. Foto: Emil Breistein / NTB
VÅTT: Bor du langs vestkysten? Da er det bare å finne fram paraplyen de neste dagene. Foto: Emil Breistein / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vil generelt bli en rufsete og våt høstferie, med noe innslag av sol, forteller vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Ingvild Villa, til Dagbladet.

- Det ser ut til å bli ganske rufsete, egentlig langs hele vestkysten og opp de neste dagene. Der kan det komme noen kraftige regnbyger, særlig langs Vestlandet. I Troms og Finnmark kan det komme som sludd og snø, sier hun.

Men Sør- og Østlandet havner i le - i hvert fall i starten, sier hun:

- Det er nok der det blir best, med egentlig ganske høye temperaturer mandag og tirsdag.

Men denne trenden kan snu. Ifølge Villa går det mot grått og vått vær også her inn mot helga.

- Men så er det et lavtrykk som kanskje kommer og bringer med seg varme luftmasser og redder det igjen. Vi får bare se hvordan det treffer, sier hun.

Villa forteller at det allerede har lagt seg snø på fjelloverganger og i høyden i nord, men onsdag og torsdag kan denne snøgrensa flyttes enda lenger ned.

- Enkelte steder kan de komme snø helt ned i fjæra, men da snakker vi nordlige deler av Vest-Finnmark. Det spørs også om den vil legge seg, for eksempel på veier. Det kommer mye an på veibanetemperaturen, som fortsatt er ganske varm.

Så kort oppsummert: Det blir regn i vest - egentlig langs hele kysten fra Lindesnes til Nordkapp - mens sør og øst havner i le og får ganske greit vær. Til det snur inn mot helga - men det kan komme et lavtrykk som holder på de gode temperaturene.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer