Lavtrykkene står i kø

Etter en rykende fersk varmerekord, kommer første smak av høst. Men meteorologen vil ikke avlyse sommertemperaturene for i år helt ennå.

FUKTIG: Det blir ei regnfylt helg for Vestlandets del. Neste uke ser derimot ut til å bli langt bedre. Foto: Emil Breistein / NTB
FUKTIG: Det blir ei regnfylt helg for Vestlandets del. Neste uke ser derimot ut til å bli langt bedre. Foto: Emil Breistein / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

28,6 grader var onsdag nok til at Drammen forbedret sin egen norgesrekord fra 1991 for varmeste dag i september med 0,1 grad. Shorts og t-skjorte i midten av september er ikke hverdagskost, men i helga og kommende uke kan det ventes et værskifte.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Iselin Skjervagen, sier Sør-Norge har hatt en uvanlig varm start på høsten. Nå står imidlertid lavtrykkene i kø.

- Det ligger lavtrykk over Island, Storbritannia og Danmark de kommende dagene, så det gjør det både kaldere og våtere flere steder i landet, sier Skjervagen til Dagbladet.

Mørke skyer i horisonten

Starter man med å se på Østlandet, vil det kommende helg kunne bli noen fuktigere dager enn den siste tida har bydd på. Utrygt for byger blir det, men likevel er det flere steder i landsdelen som ser ut til å slippe unna nedbøren også den kommende perioden.

- Etter en uvanlig varm og fin start på september, er det i helga litt utrygt for nedbør. I løpet av fredagen og mot lørdag kommer et lavtrykk inn mot Storbritannia, og gir nedbør i Sør-Norge. Det ser likevel ut til å gå ganske fort over, så Østafjells blir det ganske fint igjen allerede mandag. Med gode muligheter for sol og fortsatt ganske høye temperaturer, er nok Østlandet værvinneren den kommende perioden, sier meteorologen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer