Lavtrykket i nord kommer med «piggsveis». - Her blir det mye vind

Men vinteren lar fortsatt vente på seg.

PIGGSVEIS: Lavtrykket treffer kysten av Nordland og Troms i dag, og vil føre med seg vind og mildvær. Foto: Meteorologisk institutt
PIGGSVEIS: Lavtrykket treffer kysten av Nordland og Troms i dag, og vil føre med seg vind og mildvær. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helga kunne vi sør i landet oppleve særdeles varmt vær for årstida, med stabilt vekslende sol og nedbør.

I dag kommer imidlertid et lite uvær til Nord-Norge, fortrinnsvis i Nordland og Troms.

Lavtrykk med «piggsveis» Meteorologene ved Meteorologisk institutt har på Twitter i morgentimene i dag meldt om et lavtrykk med «piggsveis» som er i ferd med å treffe kysten.

- Det blir mye vind. Vi får sterk kuling i Nordland nå og forbigående liten storm. Det blir mest vind i Nordland og Troms, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge Ida Fossli til Dagbladet.

Lavtrykket har beveget seg opp langs norskekysten, og kunne først oppleves på kysten på Vestlandet i går. Det er det samme systemet som nå treffer nord i landet. Ifølge Nordlys kan det bety at du må tjore fast tingene dine.

Meteorologisk institutt melder i at det har vært storm mange steder i natt, og at det i tillegg til i Nord-Norge vil bli mye vind på Vestlandet og i Trøndelag.

Selv om det blir mye vind, viser ikke Fossli til hårfrisyren på de lokale fiskerne som følge av lavtrykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer