Lavtrykket i nord kommer med «piggsveis». - Her blir det mye vind

Men vinteren lar fortsatt vente på seg.

PIGGSVEIS: Lavtrykket treffer kysten av Nordland og Troms i dag, og vil føre med seg vind og mildvær. Foto: Meteorologisk institutt
PIGGSVEIS: Lavtrykket treffer kysten av Nordland og Troms i dag, og vil føre med seg vind og mildvær. Foto: Meteorologisk instituttVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga kunne vi sør i landet oppleve særdeles varmt vær for årstida, med stabilt vekslende sol og nedbør.

I dag kommer imidlertid et lite uvær til Nord-Norge, fortrinnsvis i Nordland og Troms.

Lavtrykk med «piggsveis» Meteorologene ved Meteorologisk institutt har på Twitter i morgentimene i dag meldt om et lavtrykk med «piggsveis» som er i ferd med å treffe kysten.

- Det blir mye vind. Vi får sterk kuling i Nordland nå og forbigående liten storm. Det blir mest vind i Nordland og Troms, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge Ida Fossli til Dagbladet.

Lavtrykket har beveget seg opp langs norskekysten, og kunne først oppleves på kysten på Vestlandet i går. Det er det samme systemet som nå treffer nord i landet. Ifølge Nordlys kan det bety at du må tjore fast tingene dine.


Meteorologisk institutt melder i at det har vært storm mange steder i natt, og at det i tillegg til i Nord-Norge vil bli mye vind på Vestlandet og i Trøndelag.

Selv om det blir mye vind, viser ikke Fossli til hårfrisyren på de lokale fiskerne som følge av lavtrykket.

- Nei, det betyr rett og slett utseendet på lavtrykket, der fronten beveger seg nordover og skyene likner litt en piggsveis, sier hun.

Vinteren venter på seg Lavtrykket vil bevege seg fort, og allerede i løpet av tidlig i morgen minker vinden.

I Tromsø er det nå 4-5 varmegrader, og Fossli beskiver været som noe «intetsigende» med et høyt skydekke og skiftende vær.

- Lavtrykket hjelper heller ikke på vinteren som ennå ikke har kommet i nord. Vinteren er noe utsatt, og lavtrykket kan gjøre det et par grader mildere.

Utover i uka blir det skiftende vær i de tre nordligste fylkene, med skiftende vær som både inkluderer opphold og nedbør.

- Det vil være mindre vind enn i dag utover, og det blir stort sett plussgrader, sier Fossli.