Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lavvann i Venezia

Gondoler gikk på grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uvanlig lav vannstand har skapt kaotiske forhold rundt kanalene i Venezia. Gondoler ligger på grunn og hotellenes private brygger henger i lufta etter den siste tidens varme og tørke.

Vannstanden har sunket til 77 centimeter under havets høyde, det laveste nivået som er målt siden 1993. Meteorologer mener dette skyldes en kombinasjon av nymåne - som driver vannstanden nedover - og mangel på nedbør.

Ifølge værvarslerne vil vannet snart begynne å stige i byens kanaler igjen. Dette løftet er mottatt med stor lettelse blant byens gondolierer og reiselivsfolk, som har fryktet at turistene skulle utebli fra et tørrlagt Venezia.

(©NTB)

KUNDENE UTEBLIR: Når gondolen står på grunna blir det ikke mange romantiske turer i måneskinn for turistene. Foto: AP/SCANPIX
KUNDENE UTEBLIR: Når gondolen står på grunna blir det ikke mange romantiske turer i måneskinn for turistene. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
VÆRFENOMEN:</B> Det er den langvarige og uvanlige varme været som har sørget for lavvann i vanligvis så våte Venezia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media