Laxmi (18) gjorde noe helt uvanlig da hun fikk vite at hun var giftet bort

Hun nektet å finne seg i det.

ANNULLERTE EKTESKAPET: 18-åringen Laxmi Sargara fant tidligere denne måneden ut at hun hadde vært gift i 17 år. Foto: AFP/STR/NTB Scanpix
ANNULLERTE EKTESKAPET: 18-åringen Laxmi Sargara fant tidligere denne måneden ut at hun hadde vært gift i 17 år. Foto: AFP/STR/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

18 år gamle Laxmi Sargara fra delstaten Rajasthan nord i India fikk nylig barneekteskapet sitt annullert, trolig som den første i India, skriver BBC News India.

Da Laxmi var ett år gammel giftet hun seg med treåringen Rakesh.

Laxmi vokste opp i sin egen familie, uten å vite at hun var gift. Det fant hun først ut tidligere denne måneden, da svigerfamilien kom for å hente henne så hun kunne starte livet som Rakesh' kone.

Ulovlig, men vanlig Barneekteskap har vært ulovlig i India siden 1929, da de innførte en regel som sa at jenter ikke kunne gifte seg før fylte 14 år. I 1978 hevet de denne grensen til 18 år for jenter og 21 år for gutter. Likevel er det fremdeles vanlig flere steder i landet, særlig på landsbygda og i fattigere strøk.

Laxmi ble ikke glad da hun fant ut at hun var gift, og fortalte det til foreldrene sine. De var ikke enige med henne så hun søkte hjelp hos en lokal privat interesseorganisasjon, Sarathi Trust, i byen Jodhpur, ifølge det franske telegrambyrået AFP.

- Hun var deprimert. Hun likte ikke gutten, og var ikke klar til å gjøre som foreldrene hadde bestemt, sa Kriti Bharti i Sarathi Trust til AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer