Le Pen angrepet på Martinique

FORT DE FRANCE (NTB-AFP): Den høyreekstreme franske lederen Jean-Marie Le Pen ble i går angrepet av rundt 50 antirasister da han mellomlandet på den franske øya Martinique i Karibia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demonstrantene, anført av den lokale ordføreren, trengte seg gjennom en politisperring og inn i VIP-lokalet. Le Pen måtte finne seg i både å bli utskjelt og slått, men kom ikke synlig til skade.

  Antirasistene protesterte mot Le Pens nærvær på øya. De kritiserte også uttalelser han har kommet med nylig om rasenes forskjellige verdi og de nazistiske gasskamre som en detalj i Den annen verdenskrigs historie.

  Le Pen ble tidligere fredag dømt til å betale i alt 1,8 millioner kroner for uttalelsen om at de nazistiske gasskamrene var en detalj. Vel 1,4 millioner kroner går til jødiske organisasjoner som hadde saksøkt ham, og 360 000 kroner skal brukes til å gjøre dommen kjent.

  Le Pen var i følge med sin kone og tre andre personer på vei til Puerto Rico. Han omtalte demonstrantene som «fanatikere» og «banditter», og antydet at episoden var et planlagt angrep siden politiet ikke hadde hindret demonstrantene.

  Martiniques innbyggere har en lang historie med å vise sin motvilje mot Le Pen. For ti år siden ble han hindret i å lande på øya da demonstranter okkuperte rullebanen og gjorde det umulig for flyet å lande. Le Pen benektet fredag at hans besøk var en provokasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer