Le Pen dømt for Holocaust-uttalelse

PARIS (NTB-AP): En fransk domstol har dømt Nasjonal Front-leder Jean-Marie Le Pen for uttalelsen om at gasskamrene «var en detalj i historien».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Le Pen var saksøkt av 13 menneskerettsorganisasjoner, og ble dømt til å betale opptil 120 000 kroner til hver av de 13 organisasjonene. Han unnslapp imidlertid fengselsstraff.

  Le Pen ble fredag dømt for å ha gjentatt uttalelsen han første gang kom med i 1987. Den gang sa han: «Jeg sier ikke at gasskamrene ikke eksisterte. Jeg så dem ikke selv. Jeg har ikke studert spørsmålet, men jeg mener de kun er en detalj i historien om Den annen verdenskrig.»

Dyr meningsytring

Denne uttalelsen har kostet Le Pen 1,5 millioner kroner. Men det forhindret ikke Le Pen fra å gjenta uttalelsen i Bayern 5. desember. Da sa han: «Dersom du tar en bok på 2000 sider om denne krigen vil konsentrasjonsleirene fylle to sider og gasskamrene kun 10-12 linjer. Det er det man kaller en detalj», sa Le Pen på en pressekonferanse i München.

  I tillegg til oppreisning til hver av de saksøkende organisasjonene, må Le Pen betale 360 000 kroner til publisering av dommen mot ham i de største franske avisene.

  Le Pens Nasjonal Front har fått rundt 15 prosent av stemmene ved de siste valgene. Le Pen sier han ikke er rasist, men partiets program tar til orde for hjemsending av flere millioner innvandrere, og fortrinnsvis for franskmenn til ledige jobber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer