Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Le Pen kritiseres for tvitring av IS-bilder

Nasjonal front-lederen Marine Le Pen har skapt oppstandelse med et Twitter-bilde av en halshogging gjennomført av ekstremistgruppa IS.

I HARDT VÆR: Marine Le Pen har havnet i hardt vært etter å ha publisert bilder av IS' handlinger på Twitter. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Marine Le Pen har havnet i hardt vært etter å ha publisert bilder av IS' handlinger på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Publiseringen av bildet var et svar til en den franske TV-journalisten Jean-Jacques Bourdin, som sammenlignet Le Pens ytterliggående høyreparti med IS.

- Dette er Daesh (IS), fyrte Le Pen tilbake med tre bilder som illustrerer noen av de militante islamistenes grusomme handlinger.

Ett av bildene viser en kropp tildekket av blod der det avloggede hodet ligger på liket. De andre bildene viser en brennende mann i et bur og et annet offer som blir overkjørt av en stridsvogn.

Frankrikes statsminister Manuel Valls tok også til Twitter, der han stemplet bildene som avskyelige. Han skriver at Le Pen gjør den offentlige debatten betent, at hun bommer både politisk og moralsk og at hun har null respekt for ofrene.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve gikk enda lenger ved å foreslå at politiet bør ta en nærmere kikk på bildene.

- Bildene er Daesh-propaganda. De er en skam, en vederstyggelighet og en fornærmelse mot alle Daeshs ofre, skriver Cazeneuve, som også bruker den arabiske forkortelsen for ekstremistgruppa.

IS tok på seg ansvaret for terrorangrepet som drepte 130 mennesker i Paris i november. I etterkant av angrepet uttalte Le Pen at totalitær islamisme vil ta over makten i Frankrike om IS ikke bekjempes.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media