Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Le Pen sier Algerie ikke angår Frankrike

LYON (NTB-Reuters): Massakrene i Algerie angår ikke Frankrike. Men de viser at Algerie ikke kan styre seg selv, sa den franske høyreekstremisten Jean-Marie Le Pen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Le Pen, som leder det høyreekstreme partiet Nasjonal Front, sa også at han er mer sjokkert over de 300-400 barna han sier dør på grunn av den amerikanske boikotten av Irak, enn de om lag 50 som mister livet daglig i Algerie.

- Algerie er ikke i stand til å gjøre framgang i uavhengighet og fred, sa han. Om de store massakrene og daglige drapene på sivile som til nå har kostet minst 65 000 mennesker livet, sa Le Pen:

- Vi synes ikke det er vår sak.

En undersøkelseskommisjon fra EU skal etter planen komme til Algerie mandag for å snakke med algeriske ledere om hvordan voldsbølgen kan stanses.

Le Pen forsøkte å være ironisk i sine kommentarer om den tidligere franske kolonien og de mange algerierne i Frankrike som Le Pens parti vil sende tilbake.

- Kanskje de mangler for mange kvalifiserte folk som har kommet hit, bemerket han etter å ha slått fast at algerierne så langt ikke har klart å stoppe drapsbølgen i landet.

Han tilføyde at han alltid hadde ment at algerierne burde holde seg hjemme, siden algerierne hadde ment at franskmennene skulle dra hjem til sitt land. Algerie ble uavhengig i 1962 etter en langvarig og blodig krig mot Frankrike.

- Rundt 50 dør hver dag i Algerie, og det får overskrifter i avisene. Tre eller fire hundre irakiske barn dør på grunn av den amerikanske blokaden, og ingen gråter en tåre over dem, sa Le Pen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!