Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innreiseforbud i USA

Le Pen støtter Trumps forbud: 
- Han sa han kom til å gjøre det

Svarer unnvikende på om hun vil gjøre det samme dersom hun blir president. 

FORSVARER: I et intervju med CNN forsvarer Front national-leder Marine Le Pen president Trumps innreiseforbud. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske Marine Le Pen, leder for Nasjonal front, gikk i ettermiddag ut og støttet Trumps innreiseforbud.

Innreiseforbudet ble underskrevet som del av en presidentordre, og nekter personer med statsborgerskap i Iran, Irak, Libya, Syria, Somalia, Sudan og Jemen visumutstedelse eller innreise i landet i 90 dager.

Samtidig er alle flyktninger nektet innreise i 120 dager og flyktninger fra Syria nektet innreise i ubestemt tid.

I et eksklusivt intervju med CNN sier hun at hun tror de voldsomme reaksjonene som har kommet som følge av forbudet, er begrunnet i mistro.

- Frankrike har ikke lenger grense

- Det er et midlertidig tiltak. Det går ut over seks eller sju land, land som selvfølgelig er ansvarlige for terrortrusler. Jeg tror at Donald Trump og hans etterretningstjeneste ville sette kriterier og betingelser slik at de kan unngå å slippe inn potensielle terrorister i landet, hvor de muligens kan utføre angrep, på samme måte som Frankrike har vært offer for flere angrep, sier den kontroversielle politikeren til tv-kanalen.

Hun verken avviser eller bekrefter at hun selv vil foreslå å innføre et liknende forbud dersom hun vinner presidentvalget i Frankrike.

- Frankrike har ikke lenger noen grense på grunn av EU.

Tror ikke Russland har invadert Krim

Le Pen sier også at hun ikke forstår hvorfor presidentordrene som hittil er signert, kommer som en overraskelse på folk.

- Han ble valgt og han sa at han kom til å gjøre dette. Og nå virker hele verden til å bli skandalisert fordi han implementerer det han lovet at han han skulle under valgkampen.

Samtidig brukte Nasjonal front-lederen tid på å si at hun ikke tror på at Russland har invadert Krim-halvøya.

- Sanskjonene mot Russland er helt idiotiske. De har ikke løst noen problemer og de har ikke forbedret situasjonen i det hele tatt. Alt de har medført er store økonomiske problemer for EU, sier hun til CNN.

Etter at det ble klart at Donald Trump vant presidentvalget i USA i november, gikk Marine Le Pen ut og sa at valgseieren er «folkets seier over elitene».

På spørsmål fra BBC om hva som kommer til å følge etter Storbritannias utmeldelse av EU og presidentvalget i USA, svarte hun:

- At Marine Le Pen blir valgt til Frankrikes president.

Marine Le Pen leder nå partiet som ble grunnlagt av faren, Jean-Marie Le Pen. Partiet regnes som ytre høyre fløy i fransk politikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling