- Le Pen torturerte min far

Den franske høyrepopulisten Jean Marie Le Pen beskyldes for å ha torturert flere mennesker under krigen i Algerie. - Jeg torturerte fordi det måtte gjøres, sa Le Pen i 1962. Nå benekter han anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Algireren Mohamed Cherif Mulay var 12 år da franske fallskjermjegere torturerte faren til døde under krigen i 1957, skriver Aftonbladet.

Munnvikene til faren ble skåret opp. Mohamed har en kniv som minne fra den grufulle kvelden. Inskripsjonen på kniven er «JM Le Pen 1er REP».

Drakk toalettvann

- En fallskjermjeger satte seg på magen til pappa. Så helte soldaten toalettvann blandet med skinke i munnen hans. De fortsatte å helle flere liter i ham, forteller Mohamed til den spanske avisa El Pais.

Dette var bare begynnelsen. Mens familien så på, ble Mohameds far torturert i bakgården.

- Skrikene var forferdelige. De kunne høres i hele kvartalet, sier den nå 57 år gamle algireren.

I pausene mellom de marerittaktige torturøktene, ropte Le Pen til sitt offer: «Gi meg ett navn, og du har min ære som soldat på at du overlever!» Men natta endte med at Mohameds far ble henrettet med maskingevær.

El-sjokk

Flere algirere kan fortelle om fryktelige pinsler ved Le Pens hånd.

- Han la et håndkle over ansiktet mitt og satte seg på magen min. Så helte han vann. Det strømmet uten stans, og jeg trodde at jeg skulle kveles, forteller Mohamed Abdellaoui til Le Monde. Han fortsetter:

- Jeg kommer aldri til å glemme det første el-sjokket. Men jeg tilgir dem, for en mann som torturerer, er en mann som mister sin sjel.

- De plugget ledningene i stikkontakten og strøk meg over hele kroppen med dem. Jeg skrek. Da tvang de meg til å drikke skittent toalettvann. Jeg kan fremdeles høre hvordan Le Pen skrek: «Fortsett! Ikke slutt!», forteller Abdelkader Ammour. Han var 19 år da løytnant Le Pen og hans soldatkolleger skal ha torturert ham.

- Måtte gjøres

I dag benekter Jean-Marie Le Pen påstandene om at han skal ha torturert algirere under krigen. Den høyreekstreme politikeren kaller anklagene «en manipulering og oppvigling til mord». Men for 40 år siden fortalte han en annen historie:

- Jeg har ingenting å skjule. Jeg torturerte fordi det var noe som måtte gjøres, sa Le Pen til Le Combat i 1962.

Alle forbrytelser begått under krigen i Algerie, er dekket av amnesti.

BENEKTER ALT: I 1962 innrømmet Jean Marie Le Pen at han brukte tortur i Algerie. I dag benekter han alt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer