Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Le Pen vil stramme inn skoletilbudet til migranter

Nasjonal fronts leder Marine Le Pen foreslår at barn av migranter uten lovlig opphold i Frankrike ikke burde få tilbud om skoleplass.

GODE MÅLINGER: Marine Le Pen, som leder det høyrepopulistiske partiet Nasjonal front, ligger ifølge meningsmålingene an til å få nest høyest oppslutning i neste års presidentvalg. Foto: AFP PHOTO / Richard BOUHET
GODE MÅLINGER: Marine Le Pen, som leder det høyrepopulistiske partiet Nasjonal front, ligger ifølge meningsmålingene an til å få nest høyest oppslutning i neste års presidentvalg. Foto: AFP PHOTO / Richard BOUHET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke noe mot utlendinger, men jeg sier til dem: hvis du kommer til landet vårt, så kan du ikke forvente at du blir tatt vare på, blir behandlet av helsevesenet eller at barna dine får gratis utdanning. Det er det slutt på nå, sier Le Pen.

I et intervju med nyhetsbyrået AFP i etterkant av uttalelsen presiserte Le Pen at hun siktet til flyktninger og migranter uten lovlig opphold i Frankrike. Hun la også til at utlendinger som bor i Frankrike uten å betale skatt, må gjøre det for å kunne benytte seg av det offentlige utdanningssystemet.

Le Pen, som leder det høyrepopulistiske partiet Nasjonal front, ligger ifølge meningsmålingene an til å få nest høyest oppslutning i neste års presidentvalg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!