Le Pens tropper er klare til kupp

PARIS (Dagbladet): Høyreekstremisten Jean-Marie Le Pen er forberedt på det verste. Hans sikkerhetsstyrke på tre tusen mann er topptrent, i beredskap 24 timer i døgnet, og rede til å velte en regjering på 48 timer, hvis Le Pen skulle bli drept. Le Pens fanesak er å sende innvandrere i Frankrike ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette avslører «Dominique», en avhopper fra Le Pens private lille legion, i Libération.

- Alle er tidligere rekrutter, opplært til å hoppe i fallskjerm eller skyte. De fleste har vært med i konflikter i Tsjad, Den sentralafrikanske republikken eller Libanon, sier han.

- Vi må være i beredskap hele døgnet og kunne velte en regjering på 48 timer hvis Le Pen skulle bli drept. Le Pens sikkerhetsfolk kaller hverandre Reich-brannmenn og hilser hverandre «Sieg Heil».

Pyntelige menn

Du ser dem på alle tilstelninger med Le Pen. De ser så pyntelige ut, i mørke blazere og slips, oftest med solbriller. Skinheads-frisyren og svart skinnjakke hører ikke hjemme her.

De er høflige når de blir tilsnakket, men handler lynraskt hvis noe skjer, som da Le Pen kom i klemme med en kvinnelig sosialistisk kandidat i Paris-forstaden Mantes-la-Jolie ved valget i fjor.

Væpnet

Da sto de i en ugjennomtrengelig ring rundt sin sjef, hardt truet av en enkelt kvinne.

DPS, som styrken heter, er gjerne væpnet, men får ikke våpen av Le Pens parti. Gutta er likevel utstyrt med skuddsikre vester, tåregassbomber, køller som er så små at de får plass i blazerlomma, og plomberte hansker som veier 400 gram og som kan være ille nok å få i ansiktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer