GJENSYNSGLEDE:  Lille Lea på armen til pappa Kim Gøran Holthe-Kåsa, politiførstebetjent Thomas Fredriksen og med ryggen til tante som fant tom seng og åpen verandadør.

FOTO: PER FLÅTHE
GJENSYNSGLEDE: Lille Lea på armen til pappa Kim Gøran Holthe-Kåsa, politiførstebetjent Thomas Fredriksen og med ryggen til tante som fant tom seng og åpen verandadør. FOTO: PER FLÅTHEVis mer

- Lea lei seg, var alt hun greide å si

Savnet jente (2) sto på døra til fremmed familie. Fikk mat og tørr bleie. Så hørte de helikopterlyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Etter to timer storstilt leteaksjon i formiddag ble lille Lea (2) funnet i god behold og gjenforent med mamma og pappa, tante og onkel på Stathelle i Telemark.

Alle foreldre og barnevakters mareritt ble snudd til en solskinnshistorie der pappaen Kim Gøran Holthe-Kåsa fra Porsgrunn vil rette en stor og hjertelig takk til alle i nabolaget i tettstedet på telemarkskysten.

- Hele følelsesregisteret kom på en gang, og jeg greide ikke å holde tårene tilbake. Lea lei seg, var alt hun greide å si Det er utrolig at alle rundt her stilte opp for å lete etter datteren vår, sier en lykkelig far til Dagbladet.

Lea var på overnattingsbesøk hos tante, onkel og sitt tre måneder gamle søskenbarn i Binneveien på Stathelle, 25 minutters biltur fra hjemmet på Hovenga i Porsgrunn.

Tom seng og åpen dør Klokka 08.30 var marerittet et faktum da tante sto opp og skulle sjekke hvordan det sto til med de to små barna i tomannsboligen, som ligger en kilometer fra sjøen.

Leas seng var tom og verandadøren var åpen.

Fortvilet ringte hun til foreldrene og til politiet i Telemark, som umiddelbart satte i gang full aksjon.

 RØVERJENTE:  Lille Lea (2) forteller hun er ei røverjente til mamma Marthe og pappa Kim Gøran Holthe-Kåsa, og bestefar Hans Erik Kåsa.FOTO: PER FLÅTHE.
RØVERJENTE: Lille Lea (2) forteller hun er ei røverjente til mamma Marthe og pappa Kim Gøran Holthe-Kåsa, og bestefar Hans Erik Kåsa.FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer

Og løsningen og utfallet er like mye en solskinnshistorie som marerittet var totalt.

Politiførstebetjent Thomas Fredriksen i Telemark politidistrikt forteller:

- Det viste seg at Lea sto utenfor en bolig til en familie  nabolaget på omtrent samme tidspunkt som tante oppdaget at hun hadde greide å få opp låsen på verandadøra. De kjente henne ikke, for hun bodde jo ikke der, og de tok henne inn. De visste ikke at det var en leteaksjon på gang, men så hørte de helikopteret like før klokka 11. Da la de sammen to og to, og kontaktet politiet umiddelbart, sier  politibetjent Thomas Fredriksen (29) til Dagbladet.

Politimann: - veldig godt fornøyd Han førte Lea og familien sammen igjen.

- Vi var veldig godt fornøyd med utfallet av aksjonen da. Da vi rykket ut fra politihovedkvarteret i Skien ved 08.30-tiden, tenkte vi bare på taktiske og praktiske oppgaver skulle i gang med. Det var en forferdelig situasjon for de pårørende, og det er klart det er noe spesielt når små barn er involvert, sier en glad politibetjent.

Dagbladet har pratet med den 12 år gamle Linda Mari Ødegård-Jensen i familien som oppdaget Lea på utsiden av familiens hus i Barnålveien, snaue to hundre meter fra Binneveien der tante fikk det store sjokket i morges.

Verandadøren var åpen og Lea borte som ånd i en filelhaug.  

- Mamma borte - Jeg våknet av ei jente som gråt på utsiden. Hun kunne ikke prate så mye, hun sa bare «Mamma borte». Hun prøvde å peke hvor hun kom fra, men vi fant ikke ut av det. Klokka var vel noe over 08, forteller Linda Mari.

 HØRTE HENNE GRÅTE.  Linda Mari Ødegaard-Jensen (12) fant Lea skrikende utenfor huset i Barnålveien. FOTO: PER FLÅTHE
HØRTE HENNE GRÅTE. Linda Mari Ødegaard-Jensen (12) fant Lea skrikende utenfor huset i Barnålveien. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer

Hun tok med Lea inn, ga henne mat og skiftet bleie.
Så sto foreldrene til Linda Mari opp.

Og med helikopterlyden skjønte de sammenhengen.

 TAKKER NABOLAGET:  Leas pappa takker hele nabolaget på Stathelle som var med i letingen etter den år gamle datteren som plutselig var borte.

FOTO: PER FLÅTHE.
TAKKER NABOLAGET: Leas pappa takker hele nabolaget på Stathelle som var med i letingen etter den år gamle datteren som plutselig var borte. FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer