Leah (1) tilbake hos mamma

Overlevde orkanens herjinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AP/Dagbladet.no): Christi Scott (23) trodde hun hadde sett datteren sin for siste gang. 23-åringen drev avgårde i flomvannet mens ett år gamle Leah lå i armene til en fremmed i Ocean Springs, Mississippi.

- Jeg tenkte at «jeg kommer aldri til å finne henne. Det eneste ordet hun kan si er da-da. Hun vet ikke navnet sitt, hun kan ikke si mitt navn», sier Scott.

Fryktet det verste

Christi Scott var ikke alene om å bli skilt fra sine kjære etter Katrinas herjinger. Mange leter etter familie og venner i katastrofeområdet, men det har ikke vært telefondekning eller strøm i området, og få mennesker har tilgang til internett. Listene over overlevende er ikke fullstendige og ikke lett tilgjengelige.

Familien begynte å søke til fots og kjøre rundt for å finne Leah. De forberedte seg på det verste. Noen dro til Reimann begravelsesbyrå i Gulfport, der dusinvis av lik blir oppbevart i kjølelagre som før ble brukt til å oppbevare Dole bananer. Der var det ingen svar å få.

- Jeg holder rundt dem som kommer hit og gråter sammen med dem. Så følger jeg dem over til kirken for trøst og rådgivning, sier direktør Jason Home ved byrået.

Ingen oversikt

Myndighetene advarer om at det vil bli vanskelig å identifisere de døde, ettersom likene har blitt ødelagt eller gått i oppløsning.

BARNA ER BLANT DE VERST STILTE UNDER KATASTROFEN: Denne babyen blir passet godt på av foreldrene.
BARNA ER BLANT DE VERST STILTE UNDER KATASTROFEN: Denne babyen blir passet godt på av foreldrene. Vis mer

- Det kan gå to uker før vi vil begynne å frigjøre navn på de omkomne, sier kommunaldirektør Richard Rose i D\'Iberville.

I mellomtiden forsøker Røde Kors å samle inn informasjon om de savnede. I løpet av en time ringer tusenvis inn til krisetelefonen deres. I D\'Iberville leter brannvesenet etter personer som er meldt savnet. Men det er ikke stort de kan gjøre, annet enn å oppsøke hjemmeadressen deres og snakke med naboer.

- Vi gjør vårt beste, men det er ikke tid til grundig leting etter de savnede, sier Danny Miller, sjef for det lokale brannvesenet.

Lykkelig slutt

Mor og datter var heldige. Etter to dager med leting langs bredden av Mississippi, fikk Christi Scott øye på datteren. Leah var i armene på en fremmed kvinne i D\'Iberville, som skulle til å overlate ett-åringen til en politibetjent.

- Kvinnen fortalte at fire familier hadde tatt hånd om henne allerede. De hadde forøkt å få henne til et Røde Kors-senter, sier Scott.

Hun titter ned på datteren som ligger i armene hennes, iført kun en bleie og suttende på en lilla smokk.

- Leah gav meg et blikk som for å si «jeg har det bra», og så sovnet hun, forteller Scott.

23-åringen tror deres tilfeldige møte kan gi håp til andre overlevende.

- Ikke gi opp, sier hun.

REDDET FRA FLOMMEN: Ikke alle babyer har funnet tilbake til familiene sine.