Leah gjør størst inntrykk på USA-aviser

Yitzhak Rabins enke Leah har gjort størst inntrykk på amerikanske aviser. Washington Post skriver at Leas tale under minnehøytiden var et elektrisk øyeblikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-møtet er over, og i de amerikanske avisene som omtaler møtet, er konklusjonen at fredsprosessen fikk det forventede puffet framover. Sterkest inntrykk gjorde Yitzhak Rabins enke Leah.

- Det mest elektriske øyeblikket i løpet av de to dagene kom da Rabins enke Leah gikk opp på scenen, og vendte seg mot et bilde av sin mann, og sa: Yitzhak, vi er tilbake. Vi er tilbake her i Oslo, i den samme salen, fem år senere, men uten deg. Det skriver Washington Posts reporter

Lite omtalt

Washington Post skriver også at Terje Rød Larsen, «den norske diplomaten som koordinerer Midtøsten-saker for FN», sier han hadde planlagt minnemøtet for Rabin, spesielt med tanke på å få partene tilbake til forhandlingsbordet.

Oslo-møtet var lite omtalt i amerikanske medier før det startet, men reportere fra store aviser som New York Times og Washington Post har hatt relativt bred nyhetsdekning av saken i løpet av de to siste dagene. Andre aviser har ikke hatt egne folk i Oslo, men har dekket saken gjennom nyhetsbyråer.

God stemning

At president Bill Clinton mener det kan være grunnlag for et Camp David-lignende møte litt lenger ut i prosessen, blir lagt merke til.

- Men det er ingen som vet om springbrettet Oslo vil fungere igjen seks år etter det forrige, skriver New York Times reporter .

(NTB-Anne Ånstad)

<B>ELEKTRISK:</B> Lea Rabins tale til sin avdøde mann var høydepunktet under Oslo-møtet, mener Washington Post.