Leah Isadora er nummer fem

I arverekkefølgen..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns andre barn, Leah Isadora, er nummer fem i den kongelige arverekkefølgen etter kronprins Haakon, hans datter prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Märtha Louise og Leah Isadoras søster Maud Angelica.

- Men skulle Haakon og Mette-Marit få flere barn havner de mellom Ingrid og Märtha i arverekkefølgen, sier historiestudent og kongeekspert Trond Norén Isaksen til Dagbladet.no.

Han skriver for tida en oppgave om unionsoppløsningen og tronfølgespørsmålet ved Universitetet i Oslo. Men Norén Isaksen er mest kjent for at han fant 70 feil i Anne Grosvold og Anne Diesens bok «Norges førstedamer». Etter to gangers gjennomlesing.

Boka handler om de kongelige kvinnene dronning Maud, kronprinsesse Märtha, prinsesse Astrid, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit.

Norén Isaksen opplyser at Leah Isadora sannsynlig får tittelen frøken akkurat som sin søster Maud Angelica. Han sier til Dagbladet.no at det virker som politikken i kongehuset at de kongelige titlene forbeholdes det han kaller hovedlinjen. Det vil si kronprinsparet og deres barn.

FORØKELSE: Maud Angelica har fått en lillesøster, Leah Isadora. Foto: SCANPIX
FORØKELSE: Maud Angelica har fått en lillesøster, Leah Isadora. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>KONGESTUDENT:</B> Trond Norén Isaksen studerer historie og skriver en oppgave om unionsoppløsningen og tronfølgespørsmålet.