Lebed mot Kreml

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Den tidligere generalen Aleksandr Lebed vant guvernørvalget i Krasnojarsk-regionen suverent, til tross for at motkandidaten, den sittende guvernøren, ble støttet av både Jeltsin og kommunistene.
  • Og selv om det langt på vei var Lebeds fortjeneste at det ble fred i Tsjetsjenia, er hans politikk så pass uklar og hans stil så pass autoritær at det er umulig å si hva han eventuelt vil bety for landet. Nå har han to år til å vise hva hans politikk vil bety i praksis. Han vil bli fulgt med argusøyne både i og utenfor Russland.

Lebed kommer nå automatisk inn i Føderasjonsrådet, Russlands overhus, og er tilbake i russisk politikk. Han vil benytte sin nyvunne posisjon som springbrett til presidentembetet for hele Russland. Riktignok lover han bare å stille til valg i år 2000 dersom han får økonomien i regionen på fote, men mye kan skje på to år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer