Russland

Ledelsen frikjent etter fengselstortur

Tretten betjenter i det russiske fengselet er funnet skyldige, mens ledelsen går fri etter den brutale behandlingen av en fange i 2018.

BLIR SLÅTT: Video av en russisk fange som blir torturert i fengsel har vekket sterke reaksjoner i Russland. Video: Novaya Gazeta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skapte store bølger i Russland og sterke krefter tok til orde for reform av fengselsvesenet da den uavhengige avisa Novaya Gazeta sommeren 2018 publiserte urovekkende bilder av en fange som ble torturert i et russisk fengsel.

Nå har en russisk domstol frikjent den tidligere fengselssjefen og hans nestkommanderende for ugjerningene som fant sted i fengselet i den russiske byen Jaroslavl, skriver BBC.

Tretten tiltalte betjenter ble funnet skyldige i torturen, og fikk fengselsstraffer på mellom tre og fire år.

Saken fikk enorm oppmerksomhet etter at det ble offentliggjort videoopptak av den brutale torturen fangen Yevgeny Makarov ble utsatt for i fengselet IK-1, nord for Moskva.

«Pedagogisk arbeid»

Makarov ble, ifølge Radio Free Europe Radio Liberty, dømt til seks år og 10 måneder for voldelig ran i 2011. Han ble løslatt 2. oktober 2018.

Ifølge domstolskilder sitert av russiske medier, er nå den tidligere fengselssjefen Dmitry Nikolaev og hans nestkommanderende Igit Mikhailov frikjent på alle punkter.

Aktoret skal umiddelbart ha ytret at de vil anke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer