Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ledelsen har ikke gjort noe galt

Ledelsen og styret i Terra Securities har besluttet at det skal foretas en intern gransking etter kommunesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ledelsen og styret i Terra Securities har besluttet at det skal foretas en intern gransking etter kommunesaken.

- Vi har igangsatt interne undersøkelser for å finne status, og gjør det vi kan for å legge forholdene til rette for kredittilsynet, sier konsernsjef i Terra-gruppen Ola Sundt Ravnestad under en pressekonferanse i ettermiddag.

- Vi ønsker å være helt åpne mot kredittilsynet. Vi har fått et rennoméproblem, og det er alvorlig, sier Ravnestad.

- Ikke gjort noe galt

Tidligere i dag ble det kjent at de to meglerne som rådet de fire nordlandskommunene til å investere i svært kompliserte og tapsbringende prosjekter, er blitt omplassert.

- De er fratatt sine arbeidsoppgaver, og bidrar nå til å få en oversikt over saken. Vi mener det var klokt å ta de ut av den daglige tjenesten til vi vet hva dette dreier seg om, sier Ravnestad. 

Den interne granskingen og kredittilsynets gjennomgåelse av saken til tross, lederne av Terra Securities er allerede frikjent, skal en tro Ravnestad. På spørsmål om hvorfor lederne i datterselskapet ikke er permittert svarer Ravnestad at han ikke ser noen grunn til det. 

- Det er fordi lederne ikke har gjort noe galt. Vi får ta dette i riktig rekkefølge, sier konsernsjefen.

SKAL GRANSKE: Terra-gruppen har igangsatt en intern gransking etter investeringsblemmen. Her er konsernsjef i Terra-Gruppen, Ola Sundt Ravnestad, på torsdagens pressekonferanse i forbindelse med de fire nordlandskommunenes investeringer i obligasjonsfond gjennom Terra Scurities. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SKAL GRANSKE: Terra-gruppen har igangsatt en intern gransking etter investeringsblemmen. Her er konsernsjef i Terra-Gruppen, Ola Sundt Ravnestad, på torsdagens pressekonferanse i forbindelse med de fire nordlandskommunenes investeringer i obligasjonsfond gjennom Terra Scurities. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Han står bak salget av de omstridte fondene til nordlandskommunene.

- Ja, ut ifra det jeg vet i dag, så gjør jeg det, sier Ravnestad, som ut over dette ikke ønsker å kommentere omstendighetene rundt salget før granskingen er over.

Millioninntekter

De to meglerne hadde i fjor store inntekter på sin virksomhet. Harald Norberg (47) hadde en skattbar inntekt på 7,15 millioner kroner, mens hans kollegae Knut Anders Opstad (34) endte på 6,89 millioner.

De fire nordlandskommunene Hemnes, Rana, Hattfjelldal og Narvik satt i går i krisemøte med sine advokater for å finne ut hvordan de skal håndtere saken videre. De risikerer å tape sine investeringer på til sammen 415 millioner kroner, og kan i verste fall ende opp med en regning på 900 millioner kroner etter investeringsblemmen.

Terra har foreløpig gitt en garanti på 70 millioner, som gir kommunene en pustepause på to uker til å finne ut hvordan de skal komme seg ut av uføret.

Dagbladet.no følger saken.

- Ledelsen har ikke gjort noe galt
FRATATT DAGLIGE GJØREMÅL: Terra-megler Harald Nordberg.
FRATATT DAGLIGE GJØREMÅL: Terra-megler Knut Anders Opstad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media