Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ledelsen ved Westerdals beklager, men innrømmer ingenting

Viser til at feilene skal ha blitt begått av tidligere ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nytilsatt rektor Tine Widerøe ved Westerdals beklager saken hvor skolen etterforskes for ulovlig å ha mottatt støtte, men viser til at feilene skal ha blitt begått av tidligere ledere og før en fusjon av tre privatskoler.

Kunnskapsdepartementet anmeldte tirsdag den private høyskolen Westerdals Oslo ACT til Økokrim og krever 28 millioner kroner tilbakebetalt fra skolen. Bakgrunnen er at departementet mener skolen har gitt uriktig informasjon til myndighetene og mottatt uberettiget statsstøtte i perioden mellom 2002 og 2012 for flere linjer som manglet godkjenning.

Nytiltrådt rektor Tine Widerøe sier onsdag at skolen vil bidra alt den kan for å kaste lys over saken, og at den beklager det som er kommet fram, men gjentok flere ganger at dette i så fall er gamle synder begått av et annet regime.

 PRESSEMØTE:  Westerdals School of Communication holder onsdag ettermiddag pressemøte om mulig urettmessig mottatt statstøtte. T.h. rektor Tine Widerøe.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRESSEMØTE: Westerdals School of Communication holder onsdag ettermiddag pressemøte om mulig urettmessig mottatt statstøtte. T.h. rektor Tine Widerøe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Styret og de nye lederne er virkelig utrolig lei oss for den situasjonen den nye høyskolen er havnet i, og vi ønsker i likhet med Kunnskapsdepartementet å få fram alle fakta i saken og få gjenreist tilliten, sier hun.

LES OGSÅ: Tidligere Westerdals-studenter forbanna på sin gamle skole.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart