<strong>OVERLEVDE:</strong> Den erfarne pakistanske journalisten, Hamid Mir overlevde et attentat i forrige uke. Han mener landets sikkerhetstjeneste står bak. Foto: EPA/T. MUGHAL
OVERLEVDE: Den erfarne pakistanske journalisten, Hamid Mir overlevde et attentat i forrige uke. Han mener landets sikkerhetstjeneste står bak. Foto: EPA/T. MUGHAL Vis mer

Ledende journalist overlevde attentat i Pakistan

En av Pakistans fremste journalister hevder at det var landets mektige sikkerhetstjeneste ISI som sto bak attentatet mot ham i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hamid Mir, som i 2001 var den første journalisten som intervjuet Osama bin Laden etter al- Qaidas angrep mot USA, ble truffet av seks skudd i magen og beina da menn på motorsykkel åpnet ild mot bilen han kjørte i forrige uke.

Mir, som er nyhetsoppleser i Pakistans ledende TV-kanal, Geo TV, overlevde attentatet og anklager nå sikkerhetstjenesten ISI for å ha stått bak. Ingen gruppe har tatt på seg ansvaret for attentatet, melder BBC.

Overbevist - Jag har mottatt trusler både fra statlige og ikke-statlige aktører, men en viss utvikling den siste tiden overbeviste meg til å informere mine kollegaer om hvilke elementer som mest sannsynlig forsøker å drepe meg, heter det i en kunngjøring Mir har sendt ut fra sykesenga.

Kunngjøringen ble lest opp av den kjente journalistens bror Amir Mir på Geo TV, noe som førte til hissige protester fra offisielt hold.

Mir forteller i kunngjøringen hvordan agenter fra ISI oppsøkte ham hjemme og fortalte at han var satt på en dødsliste. Bakgrunnen var angivelig Mirs kritikk av ISI, samt hans dekning av konflikten i Baluchistan.

ISI avviser - Jeg føler at den mest umiddelbare trusselen mot mitt liv nå kommer fra ISI, heter det i kunngjøringen fra Mir, som i 2012 også overlevde et attentat fra Taliban.

ISI tilbakeviser anklagen fra den kjente journalisten og kaller den grunnløs og villedende, og det pakistanske forsvarsdepartementet krever at Geo TV må fratas sendelisensen.

Ifølge forsvarsledelsen driver TV-kanalen «en ondskapsfull, ærekrenkende og skandaløs kampanje ... mot statlige institusjoner som har i oppdrag å forsvare Pakistan og sikre landets suverenitet og integritet».

Pakistan regnes som et av verdens farligste land for journalister.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer