Ledende russisk aktivist drept i Ingusjetia

- Når det er skjedd med Natalja, kan det skje med alle.

MÅTTE BØTE MED LIVET: Aktivisten og journalisten Natalia Estemirova er blitt drept i Ingusjetia. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Files/Scanpix
MÅTTE BØTE MED LIVET: Aktivisten og journalisten Natalia Estemirova er blitt drept i Ingusjetia. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Files/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den russiske journalisten og aktivisten Natalja Estemirova ble onsdag funnet drept i Ingusjetia. - Hun var svært modig, sier nordmannen Ivar Amundsen, leder av Chechnya Peace Forum i London.

Ifølge kolleger ble Natalja Estemirova tvunget inn i en bil av fire menn i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. Øyenvitner skal ha hørt aktivisten rope om hjelp før hun ble kjørt vekk.

Senere onsdag ble Estemirova funnet død i den russiske naborepublikken Ingusjetia. Ifølge russiske medier bar kroppen hennes tegn på å ha blitt mishandlet.

Estemirova har vært svært kritisk til myndighetene i Tsjetsjenia, som hun mener er ansvarlige for bortføringer, tortur og drap, og i 2007 ble hun tildelt den første Anna Politkovskaja-prisen for kvinner som forsvarer menneskerettigheter i krigsområder.

Den russiske delrepublikkens leder, Ramzan Kadyrov, har ikke ennå ikke uttalt seg om onsdagens hendelse.

Opprørt

Ivar Amundsen sier til NTB på telefon fra London at han nettopp hadde informert den tsjetsjenske eksillederen Akhmed Zakajev om at Estemirova var blitt kidnappet onsdag morgen. Han fikk opplysningen om at hun var funnet død av NTB, og reagerer sterkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer