Leder av redningsgruppa: - Krevende

Slik foregår søket etter at tre personer og en hund er meldt savnet.

REDNINGSAKSJON: Det pågår en stor redningsaksjon i Kvam i Hardanger etter at en båt med tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjeldet i 21-tida søndag. Foto: NTB
REDNINGSAKSJON: Det pågår en stor redningsaksjon i Kvam i Hardanger etter at en båt med tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjeldet i 21-tida søndag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi driver søk. Det er folk fra elveredningsgruppe som skal ned og gjøre søk på punkter i elva. Så hjelper vi dem å komme seg ned sikkert.

Det sier Stein Møller som er fagleder i Hordaland Alpine Redningsgruppe.

Han forteller at de firer ned personene til eva. Personene sikres fra toppen fra veibanen og ned mot elva. Det er både bratt og langt ned, forteller han.

Han har ikke helt oversikt, men tror det er en seks til åtte personer som har blitt firt ned.

- De søker nede ved elva.

Gruppa har holdt på siden halv ni-ni tida, forteller han. Da regnet det. Det gjør det fortsatt men nå har det roet seg litt.

- Det er krevende å jobbe nå. Det er mye vann i elva. Det er bratt og ulendt terreng, sier Stein Møller i Hordaland Alpine Redningsgruppe.

FUNN: Politiet har gjort funn av en båt nær fossen i Tokagjelet som de knytter til de tre savnede personene. Vis mer

Elveredningsgruppe

Ti frivillige fra elveredningsgruppen fra Sogn og Fjordane Røde Kors Hjelpekorps settes mandag inn i søket, opplyser Røde Kors hjelpekorps. De er spesialister på søk i elv og spesielt i strie elver.

De deltar i søk sammen med Hordaland Alpine Redningsgruppe.

15 frivillige fra Norheimsund, Øystese og Bergen Røde Kors Hjelpekorps har gjennom natta deltatt i søket både langs land og fra båt.

Røde Kors Hjelpekorps forteller til Dagbladet at de bruker blant annet båter og vannscooter i søket.

Funnet en båt

Det pågår en stor redningsaksjon i Kvam i Hardanger etter at en båt med tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjeldet i 21-tida søndag.

Det har pågått søk gjennom hele natta, uten funn av de savnede. Mandag formiddag har det imidlertid blitt funnet en båt og to årer.

- Det er nå funnet en båt, sier Svein Valland Laupsa, innsatsleder i Vest politidistrikt, under en pressebrifing klokka 11.

Det var mannskap fra Alpin redningsgruppe i samarbeid med brannvesenets drone som fant båten nedenfor fossen som er anslått til å være 15 meter høy.

- Båten ble tatt av strømmen og ble dratt mot en demning, og bak den er det en foss, som har et fritt fall, sier Laupsa.

Ikke funnet

Innsatslederen sier de knytter båten til de savnede personene. Det har også blitt funnet to årer.

- Det er svært vanskelige søkeforhold i området, sier Laupsa som ikke kan si noe om i hvilke tilstand båten var i.

Ingen av de tre personene eller den savnede hunden, er funnet. Politiet opplyser at de fortsatt ser på dette som en redningsaksjon, men vurderer situasjonen fortløpende, skriver NTB.

- Jo lengre tid det går, hvor mindre er sjansen for å finne dem i live. Men vi søker fortsatt og håper vi finner dem i live, sier Laupsa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer