Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leder av Vindafjord KrF: - Jeg beundrer Medhaug. Alle har sviktet.

Tove Elise Frøland taler ledelsen i KrF midt imot og vil gjøre opp for det hun mener er partiets svik mot Jan Birger Medhaug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Derfor var hun den eneste i fylkesstyret som stemte for å gjeninnsette Medhaug som kandidat til fylkesordfører-vervet i Rogaland.

- Jeg angrer på at jeg var med på å vrake Medhaug. Dette er min måte å rette ut ei hånd og si unnskyld på, sier Frøland til Dagbladet. Hun er leder for Vindafjord KrF og sier at hun har slitt lenge med dårlig samvittighet for hvordan partiet har håndtert Medhaug-saken.

- Jeg beundrer Medhaug. Alle har sviktet ham, nå har jeg gjort opp med min samvittighet, sier Tove Elise Frøland.

Hun sier at Medhaug har en utrolig oppslutning på grasrota i partiet. Frøland mener at KrF ikke har råd til å miste den erfarne politikeren.

- Personlig har jeg full tillit til Medhaug. Hans måte å takle den alvorlige saken på har vært fenomenal, og har bare styrket min respekt for ham. Han har beholdt roen og ikke blitt fristet til å gå for hardt ut mot noen, mener Frøland.

Tove Elise Frøland sier at som kristen kan hun ikke spytte på og tråkke med piggsko på en mann som ligger nede.

- Vi må være medmennesker og hjelpe ham opp, sier lokalpolitikeren.

ANGRER: Tove Elise Frøland var den eneste i fylkesstyret i Rogaland KrF som ville gjeninnsette Jan Birger Medhaug som fylkesordførerkandidat.