Leder etterforskningen

Kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger skal lede den nye etterforskingen i Birgitte Tengs-saken. Stavanger politidistrikt fikk oppdraget fra Riksadvokaten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi starter umiddelbart, sier kriminalsjef Bjørn Andersen til Dagbladet.

Allerede i helgen vil politiet trolig foreta de første avhørene i saken. Det er helt naturlig at politiet starter med å avhøre ektefellen til advokat Arvid Sjødin.

Det var nemlig hun som mottok telefonoppringningen fra Karmøy-mannen som i samtalen hevdet at han hadde drept Birgitte Tengs.

Det er også naturlig for etterforskerne å tidlig få avhørt advokat Sjødin om det som har skjedd.
Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier til Dagbladet at etterforskningen er lagt til Stavanger politidistrikt og ikke Haugesund fordi advokat Arvid Sjødin har anmeldt tjenestemenn fra Kripos og Haugesund politidistrikt til SEFO.

Sjødin mener at flere av de som var involvert i straffesaken mot fetteren har begått straffbare handlinger. Blant de som er omtalt i anmeldelsen fra Sjødin, er også førstestatsadvokat Harald Grønlien i Rogaland.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch opplyser overfor Dagbladet at det eventuelt seinere vil bli avgjørt om det også må oppnevnes en settestatsadvokat i saken.