Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leder for FNs klima- panel trekker seg

Etter anklager om seksuell trakassering.

 VINNERE AV NOBELS FREDSPRIS 2007:  Al Gore (til venstre) og Rajendra Pachauri  vinker til publikum fra balkongen på Grand Hotel i Oslo etter å ha fått tildelt Nobels Fredspris for snart åtte pår siden .Pachaurio har nå trukket seg som leder for FNs klimapanel.  FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
VINNERE AV NOBELS FREDSPRIS 2007: Al Gore (til venstre) og Rajendra Pachauri vinker til publikum fra balkongen på Grand Hotel i Oslo etter å ha fått tildelt Nobels Fredspris for snart åtte pår siden .Pachaurio har nå trukket seg som leder for FNs klimapanel. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indiske Rajendra Pachauri, som er anklaget for seksuell trakassering, trekker seg som leder for FNs klimapanel (IPCC).

Pachauri (73)
tok i mot Nobels Fredspris i Oslo i desember 2007 på vegne av FNs klimapanel, som delte prisen med den tidligere amerikanske visepresidenten Al Gore.

— Denne handlingen sikrer at IPCCs oppdrag fortsetter uten avbrytelser, heter det i en uttalelse fra IPCC.Pachauri har ledet panelet siden 2002.

Ifølge Financial Times er Pachauri anklaget for seksuell trakassering mot en ansatt på et forskningsinstitutt i New Delhi, et institutt han er sjef for.

Ifølge Pachauri selv har datamaskinene hans blitt hacket og blitt brukt til å sende eposter til den ansatte.

Nestleder for FNs klimapanel, Ismail El Gizouli, er innsatt som midlertidig, fungerende leder for panelet, opplyser IPCC i uttalelsen.

(NTB - Reuters - AFP).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!