Leder for Scientologikirken pågrepet under demo

Dyttet politiet og nektet å fjerne seg.

ARRESTERT: En av lederne for scientologikirken ble fredag ettermiddag tatt hand om av politiet da han nektet å fjerne seg fra en demonstrasjon. Foto: Kjetil Stormark.
ARRESTERT: En av lederne for scientologikirken ble fredag ettermiddag tatt hand om av politiet da han nektet å fjerne seg fra en demonstrasjon. Foto: Kjetil Stormark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi protesterer mot scientologi-konsernet. Vi er ikke mot troen deres, men overgrepene mot mennesker og misbruket av religionen, sier «JessicaX» og «Understatement» som de to anonyme jentene kaller seg til Dagbladet. Sammen med 25 andre demonstranter fra Anonymous Norway aksjonerte de på Hasle torg i Oslo fredag ettermiddag.

- Det var en demonstrasjon i forbindelse med Prosjekt Chanology som er et prosjekt for å gjøre folk opmerksom mot scientologiorganisasjonen og deres aktiviteter, sier to av demonstarntene.

Mistenkelige dødsfall På hjemmesiden skriver Anonymous blant annet at man kan protestere på grunn av den lange rekken av mistenkelige dødsfall i sammenheng med scientologiorganisasjonen. Du kan protestere mot deres forsøk på villedende rekrutteringsteknikker, deres ofre og deres hjernevasklignende metoder.

- Vi stod på Hasle torg med plakater i en lovlig demonstrasjon hvor vi demonstrerte mot scientologiorganisasjonen. Det er en del av et sommerraid som er i hele helgen. På Hasle demonstrerte vi mot Performia som er et selskap som blant annet selger personlighetstester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer