Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leder for Scientologikirken pågrepet under demo

Dyttet politiet og nektet å fjerne seg.

ARRESTERT: En av lederne for scientologikirken ble fredag ettermiddag tatt hand om av politiet da han nektet å fjerne seg fra en demonstrasjon. Foto: Kjetil Stormark.
ARRESTERT: En av lederne for scientologikirken ble fredag ettermiddag tatt hand om av politiet da han nektet å fjerne seg fra en demonstrasjon. Foto: Kjetil Stormark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi protesterer mot scientologi-konsernet. Vi er ikke mot troen deres, men overgrepene mot mennesker og misbruket av religionen, sier «JessicaX» og «Understatement» som de to anonyme jentene kaller seg til Dagbladet. Sammen med 25 andre demonstranter fra Anonymous Norway aksjonerte de på Hasle torg i Oslo fredag ettermiddag.

- Det var en demonstrasjon i forbindelse med Prosjekt Chanology som er et prosjekt for å gjøre folk opmerksom mot scientologiorganisasjonen og deres aktiviteter, sier to av demonstarntene.

Mistenkelige dødsfall
hjemmesiden skriver Anonymous blant annet at man kan protestere på grunn av den lange rekken av mistenkelige dødsfall i sammenheng med scientologiorganisasjonen. Du kan protestere mot deres forsøk på villedende rekrutteringsteknikker, deres ofre og deres hjernevasklignende metoder.

- Vi stod på Hasle torg med plakater i en lovlig demonstrasjon hvor vi demonstrerte mot scientologiorganisasjonen. Det er en del av et sommerraid som er i hele helgen. På Hasle demonstrerte vi mot Performia som er et selskap som blant annet selger personlighetstester.

Det hele gikk fint helt til en av medlemmene i Scientologikirken kom ut fra deres lokaler.

Dyttet og fotograferte
- Han var sint og dultet borti to stykker. Han sa til oss at vi måtte gå og skift bleier og prøvde å ødelegge skiltet mitt som jeg hadde i hånden. Han hadde et kamera og tok bilder av oss. Så prøvde han å dytte oss på nytt, sier en av jentene som holdt plakaten med påskriften «Tut mot scientologi» til bilene som kjørte forbi.

Klokken 17.40 kom politiet til stedet og sjekket rutinemessig demonstrasjonen.

Var rasende
- Når politiet ankom Hasle torg kom han ut igjen og var rasende for at bilene tutet. Han hevdet at det forstyrret hans arbeidsro. Han dyttet folk og politiet ba han roe seg. Politiet ga han valget mellom å forlate stedet frivillig eller bli tatt med til politistasjonen. Så dyttet han politiet. Dermed ble han puttet inn i politibilen og kjørt av gårde, sier JessicaX til Dagbladet.

- Hva synes dere om hans oppførsel?

- Vi har aldri opplevde noe så dramatisk som dette før. Vi har ikke blitt angrepet fysisk tidligere.
Han oppførte seg helt urimelig og gikk for langt når han begynte å dytte andre. Vi har oppført oss eksemplarisk. Det viser hvem som er den voksne i denne situasjonen, sier jentene som påpeker at de hadde søkt både grunneier og politiet om tillatelse til demonstrasjonen.
 
- Det kom to stykker til ut fra scientologikirken for å se på situasjonen. De gikk forbi og latet som ingenting når de oppdaget politiet, sier «JessicaX» og «Understatement».

Politiet opplyser at mannen ble pågrepet etter å ha nektet å etterkomme politiets krav om å fjerne seg fra området, og vil bli bøtelagt etter hendelsen.