Leder for vaksinemotstand tjener penger på mystisk alternativ

- Livsfarlig og ulovlig, mener legemiddelverket om markedsføringen av flasker med «sølvvann».

DOBBELTROLLE: Flere av aktørene som står bak «folkeaksjonen» mot vaksine har tilknytning til salg eller behandling med alternativ medisin - svært alternativ medisin.
DOBBELTROLLE: Flere av aktørene som står bak «folkeaksjonen» mot vaksine har tilknytning til salg eller behandling med alternativ medisin - svært alternativ medisin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):  Kjetil Andreas Dreyer (28) framstår denne uka som lederen for en ad hoc-gruppe som kjemper mot svineinfluensavaksinen og har Folkehelseinstituttet (FHI) som uttalt fiende. Kampanjen kjøpte i gårsdagens Dagbladet en helsides annonse med alvorlige påstander om vaksinen, «fakta» som i stor grad har blitt tilbakevist av FHI. I morgen skal aksjonistene gå i fakkeltog etter mobilisering på Facebook.

Men Dreyer har  også økonomisk interesse av at folk blir skremt til å trosse myndighetenes råd.

Kur for kreft- Vaksinen senker PH-verdien i blodet. Vaksiner er ekstremt syredannende. Man behandler bare symptomene, men ikke selve det som gjør folk syke, som syre-base-balansen i kroppen, sier Dreyer til Dagbladet.

Et alternativ til Folkehelsas vaksinering er derfor å gjenopprette «syre-base-balansen»  ved å drikke basisk ionisert vann - vel å merke fremdeles ifølge Dreyer.

- Jeg har selv sett hvordan dette har kurert folk for kreft, sier selgeren.

For 289 kroner literen, riktignok med 20 prosent rabatt om du kjøper mer enn ti flasker, kan du kjøpe det mystiske vidundermiddelet «Silver Light» på Dreyers nettsted Altshop.no, der han også selger tarotkort, energismykker og Himalayasalt. Pågangen er nå visstnok så stor at det kan ta 5-10 dager å få bestillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer