PÅ VEI TIL LASTEBILEN:   Det var denne lastebilen mannen i 40-årebne var på vei til da han ble skutt i dag tidlig. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet.
PÅ VEI TIL LASTEBILEN: Det var denne lastebilen mannen i 40-årebne var på vei til da han ble skutt i dag tidlig. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet.Vis mer

Leder i MC-klubb skutt på vei til lastebilen

Naboer på Lørenskog hørte to smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KURLAND (Dagbladet): Flere  naboer som Dagbladet har snakket med i boligområdet på Kurland i Lørenskog, der en mann i 40-årene ble truffet av et skudd ved 06-tiden i morges, sier at de hørte to smell på morgenkvisten.

Odd Asskildt bor i en av terasselilighetene som ligger nærmest plassen der mannen ble funnet.

- Jeg våknet av to smell som kom kjapt etter hverandre, et slags bang-bang. Jeg trodde umiddelbart at det var noen som drev med fyrverkeri, som kvelden før, sier Asskildt til Dagbladet.

Derfor gikk han ikke ut. Først seinere fikk han vite at en mann fra nabolaget lå skutt på plassen utenfor.

Asskildt kjenner kjenner ikke personlig mannen som ble skutt.

- Dette er veldig vemmelig. Det er et rolig boligområde uten bråk. Det har ikke vært episoder rundt her på lenge. Dette virker ikke tilfeldig, sier Asskildt til Dagbladet.

MC-leder Ifølge TV2 skal mannen som ble skutt være en av lederne i en MC-klubb med tidligere medlemmer i Hells Angels og Outlaws.

Politiet fikk melding fra AMK klokka 06.46. Politiet kom til åstedet før ambulansen. Mannen var ved bevissthet, og forklarte at han ble truffet på han gikk ut av boligen mellom klokka 06.00 og 06.15.

Han ble funnet på en åpen plass om lag 150 meter fra bolig. Han skal ha vært på vei til en lastebil som sto parkert.

Skutt i ryggen Mannen skal ikke være livstruende skadd, og politiet håper å kunne avhøre han på Ullevål universitetssykehus seinere i dag.

Han ble truffet i hofta eller nedre del av ryggen av minst ett skudd.

 HØRTE TO SMELL:  Nabo Odd Asskildt trodde det var fyrverkeri han ble vekket av. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HØRTE TO SMELL: Nabo Odd Asskildt trodde det var fyrverkeri han ble vekket av. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer