Leder i stiftelse pågrepet for å ha skjult 13-åring

Siktet i forsvinningssak i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet har siktet generalsekretær Arnstein Øyslebø i Familiestiftelsen for å ha unndratt en 13-årig jente fra barnevernets omsorg i en forsvinningssak i Stavanger.

Jenta, som forsvant fra barnevernsinstitusjonen Lindøy i Stavanger 1. august, er kommet til rette i Mandal. Politiet mener lederen for borgerforeningen, som var sammen med jenta da hun ble funnet, har bidratt i forsvinningen, melder NRK.

- Han er pågrepet og siktet for å ha holdt barnet unndratt fra omsorgen til barnevernstjenesten i Sandnes, sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen i Rogaland politidistrikt.

Øyslebø uttaler på sin hjemmeside at det var 13-åringen som tok kontakt med dem, og at de meldte fra om dette til politiet. Han mener foreningen ikke overtrådte noen lover da de engasjerte seg for å få en løsning på saken.

- Nei, vi verken kan eller ønsker å gjøre det. Vi er en borgerorganisasjon, og vi holder oss til lovlige virkemidler, sier generalsekretæren.

Organisasjonen, hvis fulle navn er Familiestiftelsen 15. mai, består av en gruppe foreldre og besteforeldre som er opprørt over manglende respekt for FNs barnerettigheter, samt atskillelse fra foreldre og besteforeldre.

To kvinner, deriblant jentas mor, er også siktet i saken, men politiet mener ikke 13-åringen ble bortført fra barnevernet mot sin vilje.

(NTB)