Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leder lobbykampanje for angrep på Syria

President Barack Obama vil overtale skeptiske kongresspolitikere.

SKAL OVERBEVISE: USAs president Barack Obama jobber for å overtale skeptiske kongresspolitikere om at et angrep på Syria er riktig. Foto: AP/Evan Vucci/NTB Scanpix
SKAL OVERBEVISE: USAs president Barack Obama jobber for å overtale skeptiske kongresspolitikere om at et angrep på Syria er riktig. Foto: AP/Evan Vucci/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Obama og visepresident Joe Biden har begynt å ringe medlemmer av Kongressen for å overbevise dem om at angrepet er en god idé, ifølge en kilde i Det hvite hus.

I tillegg ble det holdt et eget Syria-møte på Capitol Hill søndag ettermiddag lokal tid. Mange av de folkevalgte møtte opp i T-skjorter siden de egentlig har ferie denne uken.

- Jeg er veldig bekymret for hva det vil si å starte en ny krig mot et land som ikke har angrepet oss, sa demokraten Janice Hahn etter møtet.

Hun hadde inntrykk av at omtrent halvparten av deltakerne vil støtte det planlagte Syria-angrepet, mens halvparten var imot.

De fleste lot til å være overbevist om at Syrias regjering har brukt kjemiske våpen.

- Bildet av døde babyer på rekke og rad, jeg klarer ikke å få det ut av tankene mine, sa kongressrepresentant Debbie Wasserman Schultz, også hun fra Det demokratiske partiet.

Mandag vil flere folkevalgte bli oppringt av USAs øverste ledere. Et par dager senere reiser Obama til Stockholm, hvor han skal møte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og lederne for de andre nordiske landene. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling